Meeste Nederlanders vinden dat de terrassen open kunnen

Zes op de tien Nederlanders vindt dat de terrassen van restaurants en cafés gewoon open kunnen. Dat meldt de NOS op basis van onderzoek dat I&O Research uitvoerde voor de omroep.


Minder Nederlanders staan achter het horecabeleid dat de overheid hanteert om het coronavirus tegen te gaan. Met name de economische maatregelen, zoals het beperkt openen van de winkels en het sluiten van de eet- en drinkgelegenheden kan op steeds minder steun rekenen. In januari stond 53 procent van de ondervraagden hier nog achter, nu is dat 42 procent.

Ook de steun voor de rest van de maatregelen neemt af: het draagvlak van het coronabeleid is gekrompen van 75 procent eind januari naar 62 procent.

Tweespalt

Volgens het onderzoeksbureau, dat 2685 Nederlanders ondervroeg tussen 26 februari en 1 maart, neemt de steun voor strengere maatregelen nu voor het eerst af. Van de ondervraagden vindt 59 procent dat er versoepelingen moeten komen in de maatregelen en 10 procent wil zelfs helemaal geen lockdown meer. Daartegenover staat dat 9 procent juist voor een aanscherping van de regels is.

“De aanvankelijke consensus over de voordelen van streng beleid is omgeslagen in een toenemende tweespalt”, zegt onderzoeker Peter Kanne tegen de NOS. “Met name over de vraag of het nu niet dringend tijd is om bepaalde sectoren in de economie weer lucht te geven.”


Deel dit bericht
Bekijk meer Beleving vanaf je scherm
Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!