KHN: verdere versoepelingen zeer goed nieuws voor horeca

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is erg blij dat de coronamaatregelen voor de horeca verder worden versoepeld. "Zeker goed nieuws", laat KHN-voorzitter Robèr Willemsen weten.


Hij zegt dat KHN de laatste tijd hard heeft gelobbyd in Den Haag voor verdere versoepeling van de maatregelen. “Ik ben blij dat het gelukt is. Het is een hele stap.”

Behalve de terrassen mogen vanaf 5 juni ook cafés zonder terras en restaurants weer open. Bovendien mag de horeca dan langer openblijven tot 22.00 uur. In zowel cafés als restaurants geldt dat er 1,5 meter afstand moet worden gehouden en is er een maximum van vijftig klanten. Zitten aan een tafeltje wordt verplicht, aan de bar hangen mag niet. Ook voor terrassen geldt het maximum van vijftig klanten. Restaurants en eetcafés mogen maximaal twee shifts met gasten hebben per avond.

Discotheken en nachtclubs

Wel zegt Willemsen dat de horeca pas echt weer rendabel kan worden als ook de 1,5 meter afstandsregel komt te vervallen. Ook wijst hij erop dat discotheken en nachtclubs het nog steeds moeilijk hebben. Zij mogen nog niet open.

Riad Farhat van de Amsterdamse horecagroep 3WO reageert verheugd op de versoepelingen. “Super goed nieuws. Ik ben daar heel blij mee. Ik zit nu op het terras met andere horecaondernemers en iedereen zit te klappen. We zijn het echt aan het vieren. Hartstikke blij dat het einde in zicht is.”

Grote behoefte

Ook de Rotterdamse horecaondernemer Derk Jan Wooldrik is erg tevreden met de versoepelingen. “Het ziet er gunstig uit. We merken dat er een grote behoefte is bij mensen om naar de horeca te komen om elkaar weer te ontmoeten. Het sociale aspect is erg belangrijk.”

Zijn collega Michel Pais van de Amsterdamse horecagroep Unlimited Label zegt eveneens blij te zijn dat het kabinet met snellere versoepelingen komt. Wel vindt hij het jammer dat er geen EK-wedstrijden op schermen in cafés of terrassen mogen worden gekeken. “Dat snap ik niet, want dan gaan groepen mensen gewoon thuis naar het voetbal kijken.”


Deel dit bericht
Bekijk meer ING: piek in pinbetalingen op terras bleef uit na versoepelingen
Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!