KHN: Coronatestbewijs is hulpmiddel, geen doel op zich

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) zegt dat een coronatestbewijs een van de hulpmiddelen kan zijn voor evenementen, clubs en het nachtleven, maar dat het geen doel op zich moet zijn.


Verder wil de branchevereniging dat de eigen onlangs gepresenteerde routekaart leidend is en dat “testen, vaccineren en concrete stappen vanuit de overheid een aanvullende bijdrage kunnen leveren in het versneld opstarten van de economie.”

KHN noemt het wel positief dat er beweging komt in de rol van sneltesten en ventilatieoplossingen. Daartoe riep de organisatie de overheid al eerder op om meer regie te nemen in het licht van versoepelingen van maatregelen.

VNO-NCW-voorzitter Ingrid Thijssen bevestigde aan de Telegraaf dat het ministerie van Volksgezondheid de mogelijkheid van coronatestbewijzen onderzoekt om zo versneld versoepelingen door te voeren. Mensen met een negatieve testuitslag krijgen kunnen dan meer vrijheden krijgen zodat ze bijvoorbeeld weer naar de horeca kunnen gaan.

KHN kwam onlangs met een eigen routekaart als alternatief op die van de overheid. De horecasector wil aparte regels voor eet- en drinkgelegenheden, zaalverhuur, terrassen en clubs en nachtleven. Ze willen onder meer dat er ruimere openingstijden voor restaurants komen bij de lagere risiconiveaus en alcoholverkoop in horeca moet kunnen als dat elders verboden is. Ook moeten nachtclubs en zalencentra weer open kunnen.


Deel dit bericht
Bekijk meer Domino's Pizza opent 20 nieuwe vestigingen door bezorgdrukte
Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!