Kabinet reageert niet op rechtszaak horeca, wijst op extra steun

Het kabinet kan niet vooruitlopen op een rechtszaak die de horecabranche gaat aanspannen tegen de Staat. Een woordvoerster reageert daarmee namens het kabinet op de gang van de horecasector naar de rechter, om heropening af te dwingen van cafés en restaurants en daarnaast meer steun te ontvangen van de overheid.


De horeca is al maanden gesloten in verband met het coronavirus en heropening is deze week nog niet aan de orde, zeggen bronnen. Eerder had het kabinet aangegeven dat restaurants mogelijk eerder open konden gaan dan kroegen, maar dan moet eerst het risiconiveau dalen naar niveau 3. Nu zit bijna het hele land nog op niveau 4. Omdat de cijfers eerst twee weken stabiel moeten zijn om een niveau te dalen, lijkt heropening pas op z’n vroegst vanaf 9 maart weer aan de orde.

160 miljoen

Het ministerie van Economische Zaken wijst in ieder geval op een recente uitbreiding van de Tegemoetkoming vaste lasten (TVL) van 21 januari. Die houdt in dat meer ondernemers gebruik kunnen maken van de regeling en dat er meer steun wordt verleend. Ondernemers kunnen tot 30 april een aanvraag doen.

In de eerste week na de openstelling van de regeling op 15 februari kwamen er 46.000 aanvragen binnen. Daarvan zijn al 19.000 aanvragen goedgekeurd, meldt Economische Zaken maandag. Dat is 160 miljoen euro aan steun. Het aantal aanvragen is veel hoger dan het aantal aanvragen in de eerste week na de opening van de TVL-regeling in het laatste kwartaal van vorig jaar. Toen ging het om 26.000 aanvragen.


Deel dit bericht
Bekijk meer Oprichter Thuisbezorgd.nl investeert in start-up voor kweekvlees
Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!