De NK voor Koks worden voor de 58e keer gehouden. Tijdens de vorige editie werden Marleen Brouwer en Frits Venema van restaurant De Loohoeve Nationaal Kampioen Leermeester-Leerling. Marco Helsloot van Restaurant & Hotel Merlet* uit Schoorl mocht zich Nationaal Kampioen Jonge Koks 2017 noemen.
Thema Duurzaamheid
Het strijdtoneel is de Gilde Arena op de Horecava. De rode draad in de competitie is Duurzaamheid. De deelnemers moeten diverse gerechten koken aan de hand van een blackbox waarin voor elke gang andere (verplichte) ingrediënten zitten. Dé ultieme test op het gebied van productkennis, techniek en creativiteit. En bij de Leermeester-Leerling duo’s draait het ook nog eens om samenwerking. De winnaars gaan niet alleen met de titel naar huis, maar ook met mooie prijzen.
Inschrijven
Inschrijven voor de wedstrijd op dinsdag en woensdag kan via het secretariaat van het Gastronomisch Gilde: info@gastronomischgilde.nl. Aanmelden kan tot 15 september 2017. Het deelnemersveld en de jury worden in oktober bekendgemaakt.
Organisatie Gastronomisch Gilde
Het Gastronomisch Gilde is dé vakvereniging voor professionals in de Gastronomie met zo’n 3.000 leden. De vereniging is ontstaan uit de fusie tussen het Koksgilde en het Gilde van Nederlandse Meesterkoks. Zie voor meer informatie www.gastronomischgilde.nl
Horecava 2018
Het Nationaal Kampioenschap wordt tijdens de jaarlijkse Horecava, de grootste nationale vakbeurs voor professionals in de foodservice industrie, gehouden. De beurs vindt plaats van maandag 8 tot en met donderdag 11 januari 2018 in RAI Amsterdam. Meer informatie over Horecava 2018 is te vinden op www.horecava.nl. Horecava is ook te volgen op Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram en YouTube.
Noot voor redacties (niet ter publicatie):
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marjolein de Haas-Hebink, Brand marketing manager van RAI Amsterdam. Bereikbaar via +31 (0)6 15 45 42 97 en e-mail op m.d.haas@rai.nl