Deze 5 horecabedrijven zijn net geopend!

De horeca is weer open en dat betekent dat we weer inspiratie kunnen opdoen bij collega’s! Entree Magazine tipt vijf bedrijven die de moeite waard zijn om te bezoeken!


Fotografie: Rinze Vegelien

Restaurant Mondi in Amsterdam

The College Hotel in Amsterdam heeft een nieuw restaurant: Mondi Carribean Cuisine, Terrace & Bar. In een tropische omgeving met swingende Caribische muziek op de achtergrond, staan de Caribische keuken en cultuur centraal. Chef Justin Niessen combineert authentieke Curaçaose gerechten met fushion-invloeden. Interieurontwerper Martijn de Goede heeft zowel in materialen als in kleur- en patroongebruik de sfeer van de Mondi (dat onontgonnen wildernis betekent) weten te vertalen in de inrichting. Natuurtinten worden afgewisseld door weelderig designbehang met botanische prints. Aan de wanden prijkt kunst van de eilanden en grote exotische planten en palmen maken het vakantiegevoel compleet. Door samenwerkingen met Caribische en Nederlandse kunstenaars krijgt kunst een centrale plek. Dj’s, livebands en Amsterdams talent in opleiding zorgen regelmatig voor zang- en dansoptredens. Er zijn ook plannen om een Mondi te openen op Ibiza en Curaçao. The College Hotel is onderdeel van de Corendon Group van Atilay Uslu.

horecabedrijven opening Brass Nijmegen | Horecava

Brass in Nijmegen

Bar-restaurant Brass in Nijmegen

Met Brass heeft Nijmegen er een grote horecazaak bij. Eigenaren zijn Maarten Kropman, die ook Parkzicht in Nijmegen heeft, en Jolien Konings. “Bij onze zoektocht naar een nieuwe woning in Nijmegen ontdekten wij deze horecalocatie aan de Oosterhoutse Plas. Toen wij de tender wonnen kon ons geluk niet op.” BRASS is een all day-restaurant met binnen 110 zitplaatsen en buiten 180. Daarnaast is er een buitenbar in een zeecontainer en komt er volgend jaar een buitenkeuken. Voor de designer diende de locatie en omgeving als inspiratie. Zo zijn funderingen van de oud-boerderijen De Groote Boel en De Kleine Boel nog zichtbaar én zijn de grote bomen behouden. Ook de archeologische opgravingen en de natuurroutes in de buurt zijn bepalend geweest voor het zomerse, vrije en landelijke design en concept. De architect koos in het ontwerp voor een hedendaagse interpretatie van een ‘schuur’ met een knipoog naar het verleden.

Westfield Mall of the Netherlands in Leidschendam | Horecava

Westfield Mall of the Netherlands in Leidschendam

Westfield Mall of the Netherlands in Leidschendam

In het gloednieuwe Westfield Mall of the Netherlands in Leidschendam is onlangs het Eet Theater geopend. Liefhebbers vinden er een mix van lokale en internationale restaurants en allerlei smaken. Zo richt Tatsu zich op de moderne Japanse keuken, Ohana Streetfood op de Hawaiiaanse en Laffa op de Midden-Oosterse. Op het centrale plein zijn meerdere low key f&b-concepten te vinden, met bars en food-kiosken. Enkele andere restaurants, waaronder The Butcher en Toni Loco, openen later deze zomer. Naast het Eet Theater biedt dit gedeelte, met opvallende gouden decoraties aan het plafond, ook plaats aan de bioscoop Kinepolis, bowlingbaan O’Learys, arcadehal Gamestate en het Instagrammuseum Youseum. “We zijn ontzettend blij dat we met het eet- en uitgaansgedeelte eindelijk volledig de deuren mogen openen en bezoekers een compleet dagje uit kunnen bieden”, aldus Teun Koek, directeur van Westfield Mall of the Netherlands. De ‘shopping- en experience mall’ staat bekend om de bijzondere architectuur van MVSA en de diverse flagshipstores die merken er hebben geopend.

the market | Horecava

The Market in Groningen | Fotografie: Sander Baks | Architect Thomas Müller

Hotel The Market in Groningen

Groningen heeft er met The Market aan De Grote Markt een nieuwe hotspot bij. Het hotel heeft 123 kamers, bar-restaurant, wellness, eigen bakkerij en krijgt volgend jaar een dakterras. Het laagdrempelige en knusse Café Willem Albert, dat verwijst naar een markante Groninger die ooit op dezelfde plek woonde, beslaat het grootste gedeelte van de begane grond. Hier, en op de twee terrassen aan de voor- en achterzijde, kunnen gasten terecht voor oud-Hollandse gerechten in een nieuw jasje. Het dakterras op de zesde verdieping biedt straks een mooi uitzicht op de stad én goede cocktails en hapjes. De Berlijnse architect Thomas Müller ontwierp het hotel en combineerde historische trapgevels met modern design. Het designteam van WestCord trok de combinatie van oud en nieuw ook door in het interieur. The Market Hotel is onderdeel van WestCord Hotels, een keten met zestien vestigingen. Oprichter Harry Westers groeide op in een bakkersfamilie op Vlieland. Dat het hotel ook een Bakkerij Westers herbergt, waar gasten én Groningers broodjes, gebak en ijs kunnen halen, is een ode aan zijn roots.

Het weeshuis gouda | Horecava

Het Weeshuis in Gouda | Design: Judith van Mourik

Hotel Weeshuis in Gouda

Het voormalige weeshuis in het Goudse centrum is onlangs getransformeerd tot Relais & Châteaux Weeshuis Gouda. Het kleurrijke en weelderige hotel bestaat uit 25 suites, cocktail- en champagnebar COCO en restaurant LIZZ met chef Martijn Kajuiter aan het roer. Het restaurant serveert nu tijdelijk een table d’hôte-menu, alvast een voorpoefje op wat LIZZ gaat bieden, en vanaf september een volledig à-la-cartemenu. In de Regentenkamer krijgen gasten het ontbijt. Daarna wordt deze ruimte met indrukwekkende schouw en plafond met ornamenten met engelengezichten De Koffiekamer en kunnen gasten er een high tea of private dining boeken. De Parijsachtige binnentuin is met openslaande deuren, een pergola met bloemen en een terras het hart van WSHS en bereikbaar via een monumentaal poortje. Opvallend is de prachtige gevel. Leuk: de KLM-huisjes met de nummers 17 en 25 zijn gebaseerd om deze eeuwenoude gevel. Eigenaren zijn Lennart en Sharon van Gastel, ook de ondernemers van het Museumcafé Gouda, Keck en LF Gouda.


Deel dit bericht
Bekijk meer Horecazaak starten in coronatijd: juist nu een goed idee
Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!