Horeca Maatwerk realiseert huurprijsvermindering voor restaurant

50% huurkorting tijdens de sluitingsperiode én 25% huurkorting tijdens de periode dat de horeca dagelijks om 22:00 uur moest sluiten. Afgelopen december realiseerden de advocaten van Horeca Maatwerk dit voor een horecaondernemer.


50% huurkorting tijdens de sluitingsperiode én 25% huurkorting tijdens de periode dat de horeca dagelijks om 22:00 uur moest sluiten. Afgelopen december realiseerden de advocaten van Horeca Maatwerk dit voor een horecaondernemer. En sindsdien heeft Horeca Maatwerk nog veel meer ondernemers geholpen met huurprijskwesties: https://bezoek.khn.nl/3mCA4dR

Over Horeca maatwerk

Horeca Maatwerk is een dochteronderneming van Koninklijke Horeca Nederland. Vanuit deze verbinding, kennis en deskundigheid op het gebied van horeca bieden zij ondernemers eerlijke juridische oplossingen op maat. Je kunt bij Horeca Maatwerk terecht voor kwesties rondom arbeidsrecht, huurrecht, bestuursrecht en contractenrecht. Daarnaast biedt Horeca Maatwerk Mediation aan en geeft ook cursussen en webinars.

Kort geding uitspraken

Bodemprocedure

Een besluit over een definitieve huurkorting kan slechts in een bodemprocedure (die al gauw meer dan 6 maanden duurt) door de rechter worden genomen.

Vonnis

Voor dit restaurant betreft de situatie omtrent de crisis – volgens de rechter – zowel een gebrek áls onvoorziene omstandigheden. Op basis hiervan is een huurkorting van 50% tijdens de sluitingsperiode, en 25% bij de periode met de beperking om dagelijks om 22 uur te moeten sluiten, een redelijke oplossing.

Het is een goed idee om jouw verhuurder te wijzen op dit vonnis. Wanneer je met jouw verhuurder in gesprek bent over een oplossing over de huurbetaling tijdens de coronacrisis, of wellicht al een gerechtelijke procedure hiervoor hebt lopen.

Voor vragen op het gebied van vastgoed- en huurrecht kun je bij Horeca Maatwerk terecht!

Kom je er niet uit met jouw verhuurder? Dan kunnen wij je adviseren over de vervolgstappen. Als lid van KHN kun je met algemene vragen kosteloos contact opnemen met KHN Advies. Wanneer jouw vraag concreter is – en de hulp van een juridisch specialist noodzakelijk is – zal KHN Advies jou doorverwijzen naar Horeca Maatwerk.

 


Deel dit bericht
Bekijk meer Nederlanders ook na versoepelingen liefst vakantie in eigen land
Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met video’s, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!