Herstel-NL begint campagne om einde te maken aan lockdown

Herstel-NL, een groep professionals onder wie artsen, economen en wetenschappers, is woensdag een campagne begonnen om de lockdown te beëindigen. Met dit plan kan de horeca en de rest van Nederland per 1 maart weer open, stellen de initiatiefnemers.


Herstel-NL wil nu in actie komen “omdat de schade van de coronacrisis enorm is, dagelijks groeit en zeer ongelijk is verdeeld”. Het beleid dichte horeca, winkels en cultuur lijkt misschien veilig voor kwetsbaren op de korte termijn, maar het is onveilig voor voor ondernemers en voor de geestelijke gezondheid, zegt voorzitter Robin Fransman van Herstel-NL.

“100 procent veiligheid bestaat niet. We moeten het nu dus veilig genoeg maken voor iedereen. Op korte en lange termijn”, aldus Fransman. In diverse steden zijn billboards opgehangen met de tekst: “Er is een plan waarmee Nederland open kan.”

Reële gevaren

De groep heeft een concreet plan uitgewerkt dat het naar eigen zeggen mogelijk maakt om Nederland met een beter coronabeleid uit de crisis te halen. “De aanpak is gebaseerd op de reële gevaren van het virus en gerichte bescherming van kwetsbaren”, aldus Herstel-NL.

“Wij hebben het gevoel dat onze boodschap komt op het moment dat er een kentering in de samenleving zichtbaar wordt. We hopen dat velen zich zullen aansluiten en aan de regering zichtbaar willen maken dat het hoog tijd is voor ander beleid”, zegt Fransman.

Het plan moet de economie een impuls geven. “Faillissementen, leerachterstanden, uitgestelde zorg, depressie, werkloosheid. De schade van de maatregelen is groter dan de schade die we voorkomen. Nooit eerder offerden zo velen zo veel op voor zo weinig”, zegt Erik-Jan Vlieger, arts, ondernemer en eveneens mede-initiatiefnemer van Herstel-NL.


Deel dit bericht
Bekijk meer 'Ministerie komt met coronatestbewijs voor versoepelingen'
Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!