#helpdehorecabonnen als bedankje voor (zorg)personeel

De actie #helpdehoreca heeft veel horeca ondernemers de afgelopen maanden een steuntje in de rug kunnen bieden.


Op dit moment is het nog een kleine week, tot en met 7 juli, mogelijk om tegoedbonnen te verkopen via #helpdehoreca. Ondertussen kunnen gasten al vanaf 1 juni de bonnen inwisselen bij de aangesloten horecagelegenheden.

Ruim 19.000 help de horeca bonnen voor personeel

Naast dat veel particulieren bonnen via Help de horeca kochten zijn er ook veel (grote) organisaties die bonnen kochten als bedankje voor hun personeel.
Zo heeft het Amsterdam UMC 19.000 bonnen cadeau gedaan aan al hun medewerkers, inclusief krachten die extra werden ingezet tijdens de coronamaanden.

“We hebben met z’n allen ongelofelijk hard gewerkt”, zegt bestuurslid Frida van den Maagdenberg. “In de directe zorg, in de ondersteuning, vanuit huis. Daar wilden we een blijk van dankbaarheid tegenover stellen. Liefst een geschenk waar we de stad Amsterdam in mee konden laten delen. Want onze mensen zijn de afgelopen maanden enorm gesteund, zowel door scholen, bedrijven en winkels in Amsterdam als door particulieren.”

Horecabeleving in het ziekenhuis

In het ziekenhuis werd eerder al een ‘horeca-beleving’ nagebootst. Door een decor setting van een mooi gedekte tafel van hotel Sofitel Legend The Grand Amsterdam, werd een echte restaurant-ervaring neergezet. Alle medewerkers van het ziekenhuis werd een non-alcoholische drankje aangeboden tijdens de wisseling van diensten. Op deze manier wil de horeca het ziekenhuispersoneel bedanken voor het harde werk en hen (weer) van harte welkom heten in de eet- en drinkgelegenheden die sinds 1 juni de deuren weer geopend hebben.

Crowdfund actie in Brabant

Ook in Brabant is een mooi initiatief ontstaan om zowel het zorgpersoneel als de horeca te steunen.  Door middel van een crowdfund actie kan iedereen geld doneren voor de zorgverleners in zijn eigen gemeente. Een bekend zorgplatform koopt daarvan #helpdehorecawaardebonnen die geschonken worden aan zorgpersoneel in de desbetreffende gemeenten. Ook reikten de Tilburgse burgemeester en Kenny B  onlangs een cheque uit ter waarde van €22.700,- aan thuiszorgmedewerkers. Dit bedrag is een donatie van de Stichting Vrienden van de Nederlandse Bartender, die via het zorgplatform een mooie bestemming vonden om 900 thuiszorgmedewerkers in het zonnetje te zetten.

Naast de zorg hebben ook nog een aantal andere grote organisaties #helpdehorecabonnen ingekocht als bedankje voor hun personeel. Wat uiteindelijk allemaal bijdraagt om de branche te steunen. Want samen staan we sterk(er).

Horecava- update #Helpdehoreca- 1 juli
De horeca-ervaring in het ziekenhuis werd aangeboden door een groep horecaondernemers uit Amsterdam:
Instock, Paradiso, Bar Blend, Sofitel Legend The Grand Amsterdam, Duke of Tokyo, Hotel Jakarta, Jantjes verjaardag, Bitterzoet, Hannekes Boom.
Bronnen: Khn en UMC

Deel dit bericht
Bekijk meer Farm Frites introduceert Chef's Harvest
Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!