Heb je een Horecava account? Log dan in en voeg je favoriete nieuws, leveranciers en producten toe aan jouw eigen favorieten

FNV Horeca: Stel opening horeca niet nóg langer uit

Vakbond FNV hoopt dat de horeca niet nog meer vertraging oploopt, nu het kabinet plannen maakt om de basisscholen volgende week weer te openen. Dat laat Edwin Vlek, sectorbestuurder van FNV Horeca, weten.


“We kunnen ons voorstellen dat ouders en kinderen hier nu bij gebaat zijn, maar hebben daarnaast wel vraagtekens of deze strategie ook bijdraagt aan het eerder open gaan van de horeca”, aldus Vlek.

Toekomstvisie

De horeca mag niet het sluitstuk zijn van het hele beleid, vindt hij. “Deze ene versoepeling en de daarbij ingecalculeerde toename van het aantal besmettingen moet er niet toe leiden dat de opening van de horeca nog langer uitgesteld wordt.”

Vlek maakt zich zorgen om de toekomst van de horeca nu er weer zo weinig perspectief is voor de sector. De horeca wordt in de exitstrategie van het kabinet “slechts in de slipstream genoemd”, volgens hem. “Dit gebrek aan een toekomstvisie leidt er mede toe dat horecamedewerkers massaal de horecasector verlaten om hun heil ergens anders te zoeken. Daarnaast zien we ook dat de instroom van toekomstige horecamedewerkers op het mbo enorm achterblijft. Ouders raden op dit moment hun kinderen zelfs een opleiding in de horeca af.”

Veilig

De horeca houdt sinds 14 oktober 2020 alweer zijn deuren gesloten om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De vakbondbestuurder is er echter zeker van dat de horeca nu op ieder moment veilig open kan gaan. “Zowel voor de medewerkers als voor de gasten. Horecabedrijven snijden immers in hun eigen vingers én omzet als ze dit niet kunnen garanderen.”


Ervaringen van anderen 0 ervaringen

Laat als eerste je ervaring achter!

Deel je mening

Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met video’s, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht