Extra omzet met veiling laatste tafeltjes

Spontaan uit eten gaan zal met de komende maatregelen lastig worden. Gasten moeten van te voren reserveren en door de horeca lockdown zitten veel restaurants nu al volgeboekt. Mensen die last minute besluiten uit eten te gaan hebben daardoor weinig tot geen kans meer.


Last minute tafeltje voor hoogste bieder

Dat is zonde dachten initiatiefnemers Jelmer Schortinghuis en Patrick Merkx van Laatstetafels.nl. In samenwerking met webdevelopers Lee Willoughby en Benjamin Schriel willen deze start-up ondernemers de noodlijdende restaurants een steuntje in de rug geven. Want met de nieuwe maatregelen die per 1 juni ingaan, staan veel horeca ondernemers een behoorlijke uitdagingen. “Via ons platform kan een horecazaak één of meerdere tafels veilen”, vertelt Jelmer. “Mensen die last-minute besluiten om uit eten te gaan, gaan naar Laatstetafels.nl, schrijven zich in en bieden daar op één van de vrije plekjes. De hoogste bieder krijgt de tafel en kan ’s avonds gedurende een vast tijdsslot naar z’n favoriete restaurant. Gasten hoeven dus niet weken van tevoren een plekje te reserveren en kunnen echt spontaan uiteten.”

Het volledige bedrag naar de horecazaak

Om horecazaken financieel te ondersteunen, gaat de volle 100% van het veilingbedrag naar de ondernemer zelf. “We willen restauranthouders hiermee de kans bieden om extra omzet te genereren in deze moeilijke tijden. Zij kunnen zelf bepalen hoeveel tafels ze op deze manier beschikbaar stellen en om welk tijdsslot het gaat”, aldus Jelmer. Winnaars van de veiling rekenen meteen af. Een push-bericht vertelt de horecaondernemer dat de tafel is geveild.

Extra boost voor je omzet

Op dit moment kunnen horecazaken zich al registreren. “Het platform staat en wordt nu nog vol getest. We raden de horecaondernemers aan om deze maand niet meteen al hun tafels weg te geven, maar minimaal één tafel beschikbaar te houden. Door die te veilen kunnen ze hun omzet namelijk een extra boost geven.” Er hebben zich al een aantal bekende restaurants aangemeld en de oprichters verwachten dat de komende weken nog veel meer enthousiaste horecaondernemers zich zullen aansluiten.

 


Deel dit bericht
Bekijk meer Minder kosten door inzet horecapersoneel voor online escape room
Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!