Evenementen met volle zalen of festivalterreinen zijn mogelijk

Het is mogelijk om meer mensen toe te laten bij evenementen, ook bij een hoog risiconiveau voor het coronavirus. Dat concludeert Fieldlab Evenementen.


De organisatie, die is opgezet door bedrijven die evenementen organiseren, heeft in de afgelopen maanden een paar testevenementen gehouden. Volgens de evenementensector zijn onder voorwaarden zelfs volle zalen of volle terreinen mogelijk, oftewel “een 100 procent bezetting van de beschikbare capaciteit”. Dat zou kunnen bij risiconiveau zorgelijk, het een na laagste niveau.

De evenementenbranche heeft goede hoop op een “mooie zomer” nu Fieldlab Evenementen stelt dat het mogelijk is om meer mensen toe te laten. “Het kabinet heeft nu de sleutel in handen om groen licht te geven voor de festivalzomer. De onderzoekers van Fieldlab Evenementen hebben aangetoond dat dat met aanvullende maatregelen kan, als we in het volgende risiconiveau belanden”, zegt Willem Westermann van de Alliantie van Evenementenbouwers.

Eerste openluchtfestival

Als de coronamaatregelen het toelaten, hoopt de organisatie van het Amsterdam Roots Festival al op 4 juli het eerste openluchtfestival in Amsterdam te houden sinds de uitbraak van het virus. De organisatie bereidt zich erop voor dat het festival, met muziek van over de hele wereld, dans, circus en theater, fysiek doorgaat met publiek.

Fieldlab Evenementen heeft in de afgelopen maanden meerdere testevenementen binnen en buiten gehouden. Het gaat bijvoorbeeld om een voorstelling van cabaretier Guido Weijers, een interland van het Nederlands elftal, festivals in Biddinghuizen, een marathon in Enschede en een concert in Den Haag.

Over sommige evenementen was veel te doen. Bezoekers moesten zich vooraf laten testen op het coronavirus, en alleen mensen die negatief testten mochten naar binnen. Na afloop zouden de bezoekers zich ook laten testen, maar een aanzienlijk deel deed dit niet. Volgens Fieldlab Evenementen was dit ook niet nodig.


Deel dit bericht
Bekijk meer 'Personeelstekort horeca wordt in september nog veel groter'
Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!