Domino’s Pizza opent 20 nieuwe vestigingen door bezorgdrukte

Domino's Pizza is van plan in de eerste helft van dit jaar twintig nieuwe vestigingen in Nederland te openen. Dat doet de keten om in te spelen op de groeiende vraag naar bezorgmaaltijden in coronatijd.


Door de uitbreiding komt er werkgelegenheid voor circa vijfhonderd nieuwe werknemers bij het bedrijf. Momenteel heeft de pizzaketen al 309 vestigingen in Nederland. Er komen nieuwe locaties in steden waar Domino’s al aanwezig is, maar ook in kleinere plaatsen, zegt een woordvoerder.

Volgens topman Misja Vroom van Domino’s Nederland is nu 80 procent van de orders die online worden gedaan voor bezorging. Hij verwacht dat ook na corona het percentage aan bezorging hoog zal blijven.

Elektrisch

In het afgelopen halfjaar steeg de omzet van Domino’s Pizza in Europa met bijna 14 procent tot 435,7 miljoen euro, geholpen door meer bezorgbestellingen. Concrete cijfers over Nederland zijn niet bekend.

Verder maakte Domino’s Nederland bekend dat vanaf dit jaar geen voertuigen die rijden op brandstof meer worden aangeschaft voor bezorging. Op dit moment is 70 procent van de bezorging elektrisch. Vanaf 2025 moet 100 procent elektrisch worden bezorgd.


Deel dit bericht
Bekijk meer Herstel-NL begint campagne om einde te maken aan lockdown
Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!