De wijnwereld tijdens en na Covid-19

Wine Professional ging ook virtueel tijdens het tafelgesprek met Peter van Houtert (KNWV), Peter Klosse (Academie voor Gastronomie), Hans van de Meeberg (Misset/Proefschrift) en Jan van Lissum (The Wine & Food Association / Wine Professional) onder leiding van moderator Jan-Sebastian van Lissum.


Peter van Houtert gaf aan dat alle wijnimporteurs het lastig hebben. “We zien dat het voor wijnimporteurs die zich geheel op de horeca richten het echt niet best is. Wie zich ook op retail richt of eigen winkels heeft, heeft het veel beter gedaan. Ook zie je een verschuiving naar nieuwe online concepten. Mensen die van een goed glas wijn genoten in de horeca doen dat nu via goede speciaalzaken. De vraag is of dit straks terugschuift.”

 De-wijnwereld-tijdens-en-na-Covid-19 | Horecava

Wijn-spijsbeleving

Ook Hans ziet mooie nieuwe concepten voorbij komen. “Leuke online zoomproeverijen, zowel voor consumenten als pro’s. Met de wijnmaker in de wijngaard. Kleine flesjes wijn bij take-away waardoor de wijn/spijsbeleving wordt versterkt.”

 De-wijnwereld-tijdens-en-na-Covid-19 | Horecava

Persoonlijk contact

Over dat eerste was er een flinke discussie. Zowel Peter Klosse als Jan van Lissum benadrukken het sociale aspect van proeven. Je wilt met elkaar praten over wijn, de beleving mist. En online leren proeven, leer je dat zo wel. Peter Klosse: “Ik realiseer me steeds meer hoe belangrijk echt persoonlijk contact is.”

Maar dat online concepten blijven bestaan, daar is iedereen het over eens.


Deel dit bericht
Bekijk meer Staatssecretaris Keijzer: misschien in de zomer weer evenementen
Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!