De nieuwe Winterhalter PT-serie: De compromisloze doorschuifvaatwasmachine


Vaatwasspecialist Winterhalter presenteert de nieuwe doorschuifvaatwasmachines uit de PT-serie. Deze voldoen aan de hoogste eisen en op maximale efficiency toegesneden: ongecompliceerd, efficiënt en snel. Winterhalter belooft perfecte wasresultaten en absolute betrouwbaarheid. Met de nieuwe automatische kapopening kan de machine zonder inspanning geopend en gesloten worden. Een echte verlichting voor het spoelkeukenpersoneel.

Stralende glazen en serviesgoed, glanzend bestek, hygiënisch bekers, of alles bij elkaar. De nieuwe PT, die in drie groottes verkrijgbaar is, kan door software-instellingen aangepast worden aan het vaatwerk en de vervuilingsgraad. Met een krachtig wassysteem en een doordacht hygiëneconcept belooft Winterhalter eersteklas wasresultaten, ook bij hardnekkige vervuiling. De nieuwe S-vormige wasvelden garanderen een oppervlaktedekkende verdeling van het water. Het viervoudige filtratiesysteem garandeert continu schoon waswater. De variabele wasdrukregeling VarioPower past de wasdruk exact aan aan het betreffende vaatwerk en vervuiling.

Wassen met de PT betekent efficiënt wassen: door een laag waterverbruik, optimaal benutte energie en zuinig gedoseerde reinigingsmiddelen. De standaard geïntegreerde afvoerwaterwarmteterugwinning EnergyLight benut de energie van het afvoerwater voor het verwarmen van het koude toevoerwater. Voordelen: bronnen worden gespaard en op energiekosten wordt tot 10 % bespaard. De optioneel verkrijgbare afzuigluchtwarmtewisselaar EnergyPlus benut bovendien de energie van de warme waterdamp in het interieur van de machine, om het koude toevoerwater voor te verwarmen. Daarmee wordt tot 15% op energiekosten bespaard. Ook ontwijkt bij het openen van de machine beduidend minder waterdamp. Indien gewenst is de PT-serie met een aangedreven wasveld verkrijgbaar – een gepatenteerde innovatie van Winterhalter. Vergeleken met de standaard aandrijving wordt de naspoelwaterhoeveelheid  met 0,4 liter per wasbeurt verlaagd. En dat betekent lagere exploitatiekosten.

CONNECTED WASH

„We willen onze klanten een doorschuifvaatwasmachine bieden die het wassen ook onder extreme omstandigheden zo gemakkelijk mogelijk maakt. Een machine die in elke situatie 100% betrouwbaar is“, legt CEO en eigenaar van de Winterhalter Groep Ralph Winterhalter uit. Met Connected Wash kunnen de machines uit de PT-serie met internet verbonden worden en alle belangrijke bedrijfsgegevens beoordeeld worden. Daaruit kunnen concrete aanbevelingen voor optimalisatie van het wasproces afgeleid worden.

Alle gegevens worden in een logboek gedocumenteerd. Daarmee kan de naleving van alle relevante hygiëne-eisen conform HACCP bewezen worden.

Ergonomisch werken

„Een eenvoudige en ergonomische bediening van de vaatwasmachine is in tijden van personeelstekorten en bij vaak wisselend personeel heel belangrijk,“ benadrukt Leonie Hengeler, internationaal productmanager. Met het intelligente touchscreen, met eenknopsbediening, taalneutrale interface en zelfverklarende pictogrammen maakt Winterhalter het wassen een stuk gemakkelijker. Met de nieuwe, optionele automatische kapopening kan de machine zonder inspanning bediend worden, een echte verlichting voor het spoelkeukenpersoneel. De kap wordt eenvoudig met een druk op de knop gesloten, via het display of een ergonomisch gepositioneerde knop. De wasbeurt start dan automatisch. En aan het einde van het programma gaat de kap automatisch omhoog en geeft daarmee aan dat de wasbeurt klaar is. „Uw spoelkeukenpersoneel zal de PT met plezier bedienen“, is Hengeler zeker.

PT-serie van Winterhalter

PT-serie: machineformaten

PT-M met automatische kap.

Klik hier voor meer informatie over de nieuwe PT-serie.

PT-SERIE | DOORSCHUIFVAATWASMACHINES

Winterhalter Nederland B.V.


Deel dit bericht
Bekijk meer Rutgers ontwerpt een tool-kit om horecaprofessionals te helpen om ongewenst seksueel gedrag te voorkomen.
Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met video’s, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!