Vincent Kuik (33) runt samen met zijn vriendin en schoonfamilie Lekkerrr, met cafetaria’s en een restaurant in Nieuwegein en Amersfoort, én hun nieuwe zaak The Crumble. Deze ijssalon en bonbonnerie, prachtig gelegen aan het water in Amersfoort, had in mei 2020 open moeten gaan, maar dat liep even anders. Zoals alles anders liep, in het afgelopen jaar.
Hoe is het nu met je?
“Omzettechnisch is het natuurlijk niet wat het was. De cafetaria’s lopen goed, maar ons restaurant, met 60 plekken binnen en 60 plekken buiten, ligt volledig stil. Onze nieuwe zaak The Crumble zou eigenlijk in mei 2020 opengaan, maar dat werd uiteindelijk pas oktober. We misten daardoor het hele zomerseizoen, terwijl we echt een prachtig terras aan het water hebben. Maar goed, veel vrienden van mij in de horeca hebben het stukken slechter. En uiteindelijk heeft corona ons ook veel gebracht.”
Wat heeft corona jullie gebracht?
“The Crumble is uiteindelijk een hele andere zaak geworden, omdat we op hele andere dingen hebben ingespeeld. En omdat we ineens tijd hadden, hebben we de hele zaak zelf verbouwd, in plaats van het uit te besteden aan een interieurbouwer. Maar de belangrijkste verandering is wel dat we ons op bezorging en take-away zijn gaan richten. Dat deden we voorheen niet, we hadden het al druk zat en het is eigenlijk een volledig bedrijf erbij. Nu moesten we wel, en het loopt zo goed dat we er nu ook niet meer mee stoppen!
We zijn onze zaken en processen ook anders in gaan richten. Een deel van het restaurant trekken we bij de snackbar, we gaan het bestelproces anders inrichten en passen onze kaart aan. Vanaf nu serveren we zowel in het restaurant, de snackbar als voor takeaway dezelfde kaart. In het restaurant serveerden we voorheen ook luxere gerechten, maar we merkten toch dat mensen vooral voor onze saté en hamburgers kwamen. Daar gaan we ons nu dus volledig op focussen.”