Culturele sector ontvangt 20 miljoen euro wegens corona


De culturele sector ontvangt dit jaar zo’n 20 miljoen euro van het Kickstart Cultuurfonds. Daarmee wil het fonds de sector ondersteunen in het organiseren van coronaproof evenementen.

Met ingang van maandag 1 februari kunnen muziekpodia, producenten van professionele podiumkunsten, theaters en musea een aanvraag indienen voor een deel van het bedrag. Hierbij kan onder meer compensatie worden gevraagd voor nieuwe hygiënemaatregelen, aanpassingen van gebouwen om publiek veilig te ontvangen en het aanpassen van producties aan de coronamaatregelen.

Veilige concerten

Eerder trok het Kickstart Cultuurfonds, dat een initiatief is van onder meer de BankGiro Loterij en het Prins Bernhard Cultuurfonds, al miljoenen uit voor de sector. Poppodium 013 in Tilburg ontving in augustus vorig jaar bijna een ton van het fonds, om te investeren in een cashloos betaalsysteem en extra stoelen bij concerten. “Met deze bijdrage kunnen wij ons podium op een verantwoorde en veilige manier openen”, zei directeur Frens Frijns destijds tegen Brabants Dagblad.

Het bedrag van 20 miljoen dit jaar kan voor het eerst gebruikt worden voor het financieren van livestreams en coronagerelateerde communicatieproblemen.


Deel dit bericht
Bekijk meer Brownies&DownieS wint de ‘Foodservice Award 2021’!
Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!