Heb je een Horecava account? Log dan in en voeg je favoriete nieuws, leveranciers en producten toe aan jouw eigen favorieten

‘Coronacrisis stuwt vraag naar fietskoeriers en pizzabakkers’

Naar sommige beroepen is er juist veel vraag tijdens de coronacrisis. Volgens uitzendconcern Randstad zijn de functies van fietskoerier, assistent supermarktmanager en ook IC-verpleegkundige met stip binnengekomen op zijn jaarlijkse lijst van kansrijke beroepen.


Door de vele bezorgmaaltijden is er niet alleen dringend behoefte aan meer koeriers, ook meer pizzabakkers zijn gewild. Dit heeft deels te maken met de heersende pandemie.

Hard geraakt

“We zitten momenteel in een ongekende periode die zijn sporen nalaat op de arbeidsmarkt. Gemiddeld zien we over alle vakgebieden heen een afname van de vraag”, stelt algemeen directeur Dominique Hermans van Randstad Nederland. Sommige sectoren worden volgens de bestuurder hard geraakt door de contact beperkende maatregelen, zoals de horeca en toerisme. “Anderzijds zijn er sectoren die nu juist behoefte hebben aan extra mensen om aan toegenomen vraag te voldoen, bijvoorbeeld supermarkten en pakketbezorging.”

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) meldde dinsdag juist dat er eind december nog ongeveer 210 duizend vacatures open stonden in Nederland, 6000 minder dan een kwartaal eerder. Ook uit de cijfers van het statistiekbureau kwam al naar voren dat het beeld sterk van sector tot sector verschilt. Waar er in de zorg zo’n 20 duizend banen bij kwamen, nam het aantal banen in de bedrijfstak horeca, vervoer en handel fors af, met 57 duizend.


Ervaringen van anderen 0 ervaringen

Laat als eerste je ervaring achter!

Deel je mening

Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met video’s, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht