Bijna 1000 horecazaken opgeheven in 2020


Vorig jaar zijn 470 restaurants door de eigenaar zelf gesloten, zo’n 10 procent meer dan in 2019. Ook sloten 450 cafetaria’s, lunchrooms, snackbars of ijssalons de deuren definitief.

In totaal in Nederland werden in het coronajaar ruim 140.000 bedrijven opgeheven. Dat was ruim 20 procent meer dan in 2019. Faillissementen niet zijn inbegrepen bij deze cijfers.

Steunpakketten voor de horeca

Bijna de helft van de toename van bedrijfsopheffingen is toe te schrijven aan specialistische zakelijke diensten. Ook binnen de handelssector en informatie- en communicatiesector nam het aantal bedrijfsopheffingen ten opzichte van 2019 toe.

Het aantal bedrijfsopheffingen steeg in 2020 voor het derde jaar op rij. Wel nam het totaal aantal bedrijven in 2020 overigens toe, doordat het aantal bedrijfsoprichtingen hoger was dan ooit en het aantal faillissementen heel laag. Mogelijk komt dit door de steunpakketten van de overheid voor door de coronacrisis getroffen bedrijven.


Deel dit bericht
Bekijk meer Terrassen open rond Pasen als coronacijfers dalen
Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!