Bavaria maakt carnavalsparodie op coronapersconferentie

"Voorkom handen schudden en houd die handjes de lucht in", zegt ‘biroloog’ Japie in Bavaria’s carnavalspersiflage van de coronapersconferentie van premier Mark Rutte. Het is een publiciteitsstunt rondom het Brabantse carnavalsfeest, dat volgend weekend niet kan doorgaan vanwege coronamaatregelen.


“Hugo, is jouw speech al-aaf?” Meneer de ‘prinsident’ Rutte dun Urste en minister Hugo mun Jungske van ‘Volks en Op je Gezondheid’ geven in de zogenaamde persconferentie uitleg over de symptomen van het welbekende carnavalsvirus en welke maatregelen je daarvoor kan nemen. En dat doen ze in goed Brabants met een knipoog naar carnavalskrakers. “Bedek die feestneus met een mondkapje en vraag aan Mien waar die is gebleven.”

Halfvol

De twee typetjes staan achter een katheder inclusief gebarentolk in het midden én een glas bier. “Vieren zoals vroeger kan helaas niet”, zegt de acteur die Rutte speelt. “Maar ons glas is halfvol.” Waarop Hugo antwoordt: “Niet voor lang.”

“Dat carnaval dit jaar betekent dat we niet met z’n allen in de kroeg staan met een pilsje in ons hand, raakt ons niet alleen als brouwer, maar ook als Brabanders in ons hart”, zegt Florent Renders, marketingmanager bij Bavaria’s brouwerij Swinkels. “Uiteindelijk gaat deze campagne vooral om het zorgen voor een glimlach in deze rare tijd. We hopen dat we volgend jaar gewoon weer samen kunnen genieten van dit mooie feest in de horeca.”

Reclameprijzen

Bavaria haalt wel vaker stunts uit rondom Carnaval. In 2018 ontving Bavaria meerdere reclameprijzen voor de campagne #Carnavalvrij. De actie draaide om een Brabander die probeerde de carnavalsdagen tot officiële Nederlandse feestdagen om te dopen, zodat iedereen vrij was.


Deel dit bericht
Bekijk meer Meerdere gemeenten schrappen terrasbelastingen in 2021
Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!