Zorginstellingen Hoogeveen bedanken horeca voor tijdelijke hulp

Een initiatief waarbij horecapersoneel zorgmedewerkers heeft geholpen tijdens de horecasluiting, komt nu ten einde. De Hoogeveense zorginstellingen bedanken de zeventig horecamedewerkers voor hun werk.


De Noord Nederlandse Coöperatie Van Zorgorganisaties (NNCZ) startte in oktober vorig jaar het initiatief ‘Horeca helpt de zorg Noord-Nederland’. In de periode van oktober 2020 tot april 2021 hebben ongeveer zeventig horecamedewerkers binnen de aangesloten zorginstellingen tot wel 29.000 uur aan diensten uitgevoerd.

Het horecapersoneel, dat van vijf aangemelde horecabedrijven kwam, wilde tijdens de lockdown niet stilzitten. De werkers kregen in de zorginstellingen een rol als gastvrouw of -heer, lieten bezoekers veilig binnen en ontlastten over het algemeen het hardwerkende zorgpersoneel.

Waardevol

Zorginstellingen in Hoogveen willen nu de horecamedewerkers bedanken voor hun helpende hand tijdens de tweede lockdown. “De NNCZ hoopt dat dit blijvende verbindingen oplevert en bedankt alle horecamedewerkers voor hun waardevolle inzet van de afgelopen maanden”, meldt de organisatie.

Ook de horecaondernemers zijn dankbaar voor de tijdelijke contracten. Veertien personeelswerkers van Robertkoen Blokzijl, eigenaar van De Schildhoeve, konden aan de slag bij zorgcentra toen de horeca gesloten moest blijven. “Dit heeft ons grotendeels door de tweede lockdown geholpen”, zegt hij tegen de lokale Hoogeveensche Courant. Blokzijl heeft twaalf personeelsleden kunnen houden.


Deel dit bericht
Bekijk meer Horeca: ook binnenruimtes moeten spoedig open
Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!