Woede bij Bredase horeca om groot ‘Koningsdagfeest’

Onder horecaondernemers in Breda is grote onrust ontstaan na de aankondiging van een officieel testevenement voor een 'Koningsdagfeest' van Radio 538.


Onder horecaondernemers in Breda is grote onrust ontstaan na de aankondiging van een officieel testevenement voor een ‘Koningsdagfeest’ van Radio 538. Ze zijn boos dat 10.000 bezoekers voor het Fieldlab-evenement bijeen mogen komen, terwijl eet- en drinkgelegenheden al maanden geen gasten mogen ontvangen wegens het coronavirus.

Bestuurder Johan de Vos van de lokale afdeling van Koninklijke Horeca Nederland eist daarom een gesprek met de radiozender over hoe lokale ondernemers kunnen meeprofiteren van het mega-evenement.

De Vos zegt dat horecaondernemers in de Brabantse stad “door het dak sprongen” van verontwaardiging over het Koningsdagfeest. Hij wil nu zo snel mogelijk om tafel met Radio 538 om te overleggen over een samenwerking met lokale horecaondernemers bij het testevenement.

Lokale horeca

“Dat zou kunnen door de lokale horeca drank te laten schenken, of iets terug te doen voor de stad. Maar het is eigenlijk aan hen. Als ik als grote commerciële partij een evenement organiseer waar lokale ondernemers 113 (telefoonnummer voor zelfmoordpreventie, red.) bellen omdat ze het niet meer zien zitten, dan zou ik eerst zelf contact opnemen om te kijken of ik iets kan doen”, zegt De Vos. Hij zegt dat er tot nu toe geen contact is geweest tussen lokale horecaondernemers en Radio 538.

De zogeheten 538 Oranjedag, waarvoor de entree 37,50 euro is, vindt op 24 april plaats op het Bredase Chasséveld. Voorafgaand aan de nieuwe proefevenementen moeten alle bezoekers, medewerkers en andere betrokkenen een sneltest ondergaan. Onder anderen Snollebollekes en dj’s Armin van Buuren en Afrojack treden op tijdens het evenement.


Deel dit bericht
Bekijk meer Utrechtse horeca mag weer even een biertje serveren
Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!