VNO-NCW: 1,5 meter-regel in kroeg loslaten met toegangstesten

Vanaf mei zal de 1.5 meter regel losgelaten kunnen worden in horecagelegenheden die gaan werken met een toegangstest. Dat laat de voorzitter van werkgeversorganisatie VNO-NCW weten.


In kroegen en andere locaties die met toegangstesten gaan werken, kan vanaf mei de 1,5 metermaatregel worden losgelaten. Dat stelt voorzitter Ingrid Thijssen van werkgeversorganisatie VNO-NCW in een interview met De Telegraaf.

“Deze maand zijn er nog veel experimenten met sneltesten. Laten we dan vanaf volgende maand de anderhalve meter loslaten. Uiteindelijk is dat een kwestie van durven”, aldus Thijssen. Volgens de voorzitter kan dat straks in alle ruimtes die alleen toegankelijk zijn met een negatief testresultaat.

Ze erkent dat de sneltesten niet honderd procent waterdicht zijn. “Maar nul risico bestaat niet in het leven.” Door de 1,5 meter los te laten kunnen meer mensen in een café en meer studenten in een collegezaal. “Als we straks massaal testen in het hoger onderwijs en er is nog steeds maar twintig procent van de studenten welkom, wat schiet je er dan mee op?”

Bestrijdingsmiddel

Deze maand worden in samenwerking met de GGD en het ministerie van Volksgezondheid experimenten gedaan met toegangstesten in musea, theaters, kerkgebouwen, horeca en casino’s. Ook zijn er tal van proeven op scholen en in bedrijven.

Thijssen benadrukt dat testen een “bestrijdingsmiddel” tegen corona kan zijn. “Het principe is dat je mensen iets leuks kunt laten doen door te testen én dat je mensen test die zich anders niet hadden laten testen en er zo mensen zonder klachten uithaalt die toch corona blijken te hebben.” Volgens haar dringt de testsamenleving corona daarmee terug “en snijdt het mes aan twee kanten voor de economie en een betere virusbestrijding”.


Deel dit bericht
Bekijk meer Horeca overlegt donderdag met ministers over versoepelingen
Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!