Meer online bestellingen door coronacrisis

Uit kwartaal cijfers blijkt dat door de coronacrisis, services zoals Thuisbezorgd en Uber Eats een flinke groei hebben doorgemaakt.


Door de aanhoudende coronacrisis is het aantal bestellingen bij maaltijdbezorger Just Eat Takeaway (in Nederland: Thuisbezorgd) flink gegroeid. Dat blijkt uit de kwartaalcijfers die het bedrijf dinsdag presenteerde.

In het eerste kwartaal van dit jaar zijn in Nederland 15,3 miljoen maaltijden besteld via het platform, dat is een toename van 53 procent ten opzichte van een jaar ervoor. In het buitenland is de groei nog groter: zo plaatsten Duitsers 77 procent meer bestellingen. Britten en Canadezen bestelden zelfs 96 procent meer. De groei met dezelfde periode vorig jaar in Nederland is niet geheel onverwacht, aangezien er een groot deel van dat kwartaal nog geen coronamaatregelen golden.

Alleen in Nederland al werd er voor 400 miljoen euro aan maaltijden thuisbezorgd in de eerste drie maanden van dit jaar, een groei van 72 procent. Het platform van Just Eat Takeaway heeft in totaal voor 4,5 miljard euro aan maaltijden bezorgd.

Verdubbeling

Ook de maaltijdbezorgingstak van Uber heeft wereldwijd nog nooit zoveel maaltijden in een maand bezorgd als in maart. Uber Eats zag de vraag naar maaltijden vorige maand meer dan verdubbelen. Als de opbrengst het hele jaar zo groot zou zijn, zou Uber voor een kleine 44 miljard euro aan maaltijden bezorgen.

De vraag naar maaltijdbezorging blijft hoger dan de hoeveelheid beschikbare bezorgers aankan.


Deel dit bericht
Bekijk meer Hoge Raad buigt zich over huurkortingen voor restaurants
Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!