‘Valse verwachtingen zorgen voor nog meer schade in horeca’

Het gebrek aan goede communicatie van het kabinet omtrend de aangekondigde versoepelingen zorgt voor meer schade in de horecasector.


Het uitstellen van eerder aangekondigde versoepelingen van coronamaatregelen, zorgt voor nog meer schade in de horeca. “Schep geen valse verwachtingen en wees duidelijk in je communicatie als kabinet”, zegt FNV-bestuurder Edwin Vlek.

Volgens de vakbondsbestuurder verlaten veel medewerkers de horeca, vrijwillig of noodgedwongen, terwijl ze hard nodig zijn om de sector weer op te bouwen. Vlek wijst op de 90.000 horecamedewerkers die volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek sinds het begin van de coronacrisis de sector hebben verlaten. “Er is een duidelijke routekaart nodig naar de heropening toe, zodat ook horecamedewerkers keuzes kunnen maken voor hun toekomst én voor de sector.”

Sprankje hoop

Het openen van de terrassen op korte termijn leek volgens FNV Horeca “het eerste sprankje hoop in deze bange en lange tijd”. Vlek zegt te begrijpen dat de gezondheid voorop staat, maar vindt het ook van levensbelang dat er wordt gekeken naar de gevolgen van de coronamaatregelen.

De kans is klein dat demissionair premier Mark Rutte en coronaminister Hugo de Jonge dinsdagavond tijdens de coronapersconferentie versoepelingen aankondigen voor de horeca die volgende week al ingaan. Afgelopen zondag werd na het Catshuisoverleg al duidelijk dat de voorgenomen versoepelingen van 21 april pas op z’n vroegst vanaf 28 april ingaan. Mogelijk verdwijnt vanaf dan de avondklok en kunnen de terrassen weer open.


Deel dit bericht
Bekijk meer 'Ondanks gebrek aan perspectief, werft horeca weer personeel'
Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!