Tool geeft ‘reisadvies’ welk terras veilig is en welke te druk

De drukte op een terras is een factor waar gasten naar moeten kijken met de restricties op het moment. De website Terrasindebuurt laat zien welke plekken veilig zijn en welke te druk.


Om veilig naar het terras te kunnen, moet het niet te druk zijn. De website Terrasindebuurt laat zien welke plekken veilig zijn en welke te druk.

De website laat een digitale kaart zien van alle Nederlandse terrassen. Door een plaatsnaam in te vullen in de zoekbalk, kan de consument zien waar het op dat moment rustig is, of waar juist te druk. Een groen label betekent ‘genoeg plek’, rood betekent ’terras is vol’.

De tool is er niet voor om online reserveringen te maken, maar biedt enkel een positief of negatief ‘reisadvies’ voor de horecagast. Om actueel te blijven, moet de horecazaak zelf de status bijhouden van de drukte op het terras.

Gratis

Het initiatief van Terrasindebuurt komt van vijf ondernemers uit onder andere de horeca, die nieuwe coronabesmettingen willen voorkomen, door de toestroom van gasten te coördineren. Dat in de hoop dat de horeca snel weer langer open kan. “Terrasindebuurt helpt te voorkomen dat de maatregelen straks toch weer strenger worden, wat voor zowel de consument als de ondernemers zachtst gezegd nadelig zou zijn”, meldt de site.

De zichtbare horecaterrassen op de kaart moeten wel zijn aangemeld bij het platform. Dat is gratis. Ook is de website voor de consument kosteloos te gebruiken.


Deel dit bericht
Bekijk meer Horecabazen over slecht terrassenweer: vrij zinloos dit
Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!