Strandtenten Scheveningen maken zich op voor zomers weekend

Er komt een zomers weekend aan voor de strand, met gemiddeld 100 reserveringen per strandtent die vaststaan. Een mooi vooruitzicht.


Strandtenten maken zich op voor een zomers weekend. Volgens André Triep, voorzitter van Vereniging van Strandexploitanten (VVS) Scheveningen, staan er gemiddeld al honderd reserveringen per strandtent vast.

Ongeveer hetzelfde aantal gasten verwachten de ruim 50 strandpaviljoens in Scheveningen dat zonder reservering komt binnendruppelen op de mooie weekenddagen. Afgelopen week stonden er iedere dag om 12.00 uur wel een aantal mensen te wachten voor de hekken van de terrassen in Scheveningen, zag Triep. “Op de stranden hebben veel ondernemers extra terrasplek, afstand houden gaat dus goed.”

Dinsdag en woensdag blijven de meeste strandclubs gesloten vanwege het slechte weer. De reserveringen voor die dagen bij zijn eigen Strandclub Wij, biedt Triep een plek voor komend weekend. “Dat doen de meesten, het is alleen maar net of je nog plek hebt.”

Dubbele capaciteit

Afgelopen ‘terrasweek’ hebben de strandtenthouders verschillend beleefd, zegt de voorzitter tegen ANP. “Er zaten een paar leuke dagen bij, maar ook een paar dagen dat er veel hebben gekozen dicht te blijven. Bij slecht weer blijven de mensen weg van het strand. Dan wegen de opbrengsten niet op tegen de kosten en moet je geld bijleggen als het ware.”

Strandtenthouders zijn het wel gewend om zich aan te passen aan de weersomstandigheden. “Daarin zijn wij misschien wel de meest flexibele ondernemers”, aldus Triep. Wat de voorzitter vooral als vervelend ervaart is de openingstijd van 12.00 uur. “Dan staat er bij de meeste terrassen al een rij van gasten te wachten en wordt de keuken overladen met orders.”

Op de piek van het eerste uur heb wel een dubbele capaciteit van personeel nodig, zegt Triep. “De eindtijd kan ik als argument nog wel begrijpen, maar de begintijd snap ik niet. Ook als je het hebt over besmettingsgevaar kun je beter mensen verspreid laten binnenkomen. En waarom ik iemand om 9.00 uur ’s ochtends geen kop koffie mag geven op een leeg terras is mij een vraag.”


Deel dit bericht
Bekijk meer Jan van Heel haalt hij plezier uit gastvrijheidssector
Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!