‘Straks ook ontbijten en dineren op het terras’

Als de druk op ziekenhuizen blijft dalen mag er vanaf volgende week woensdag ook ontbeten en gedineerd worden bij horecagelegenheden.


Als de druk op de ziekenhuizen blijft afnemen, mogen terrassen vanaf volgende week woensdag ook open voor ontbijt en diner. Dat maakt het kabinet dinsdagavond bekend in de coronapersconferentie, melden ingewijden.

Wel wordt voor deze versoepelingen een “noodrem” ingebouwd: op maandag 17 mei wordt bekeken of de voorgenomen versoepelingen ook echt mogelijk zijn.

De terrassen zijn nu open tussen 12.00 en 18.00 uur. Dat wordt tussen 06.00 uur en 20.00 uur. Veel horeca-ondernemers hadden daar ook voor gepleit, vooral omdat de huidige openingstijden ontoereikend zijn om uit de kosten te komen.

Advies

Eerder werd al duidelijk dat het kabinet van plan is om op 19 mei stap twee van het openingsplan te zetten. Dat wil zeggen dat zogenoemde doorstroomlocaties buiten zoals pretparken en dierentuinen weer open mogen. Ook worden bepaalde culturele evenementen buiten weer toegestaan en vervalt het advies om niet naar het buitenland te reizen.

Het kabinet zal wel waarschuwen dat de versoepelingen niet doorgaan als de coronasituatie die niet toestaat. Hoe die noodrem er precies uit zal zien, wordt nog besproken. De verwachting is dat het advies van het Outbreak Management Team wordt gevolgd. Dat betekent dat het aantal ziekenhuisopnames deze week 20 procent lager moet liggen dan vorige week, zowel op de ic’s als andere afdelingen van het ziekenhuis. De laatste dagen lag dat cijfer tussen de 10 en 20 procent.

Eén voorgenomen onderdeel van de tweede fase van de versoepelingen kan in ieder geval nog niet uitgevoerd worden. Het kabinet hoopte dat mensen die een negatieve test kunnen laten zien onder meer weer naar sportwedstrijden zouden kunnen en musea zouden kunnen bezoeken. Maar de nodige wet voor dat zogenoemde toegangstesten, is nog niet door de Eerste Kamer. Dat zal waarschijnlijk nog enige weken duren.


Deel dit bericht
Bekijk meer Muziekpodia krijgen 1,5 miljoen euro van cultuurfonds
Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!