Stamgasten woensdagochtend in pyjama aan het bier op terras

In de vroege ochtend om 06.00 uur op het terras gaan zitten klinkt van de zotte. Toch hebben woensdag heel wat trouwe horecagasten de terrassen bezet in Nederland.


Sinds woensdag mogen horecazaken buiten eten en drinken serveren tussen 06.00 uur en 20.00 uur. In alle gevallen blijven wel de coronaregels van kracht, zoals afstand houden. Een aantal horecaondernemers is om 06.00 uur open gegaan met een ludieke actie.

Zo verkocht Niels Mulder van café-restaurant Nielz in Almelo woensdagochtend van 06.00 tot 09.00 uur ontbijtjes voor een euro. Al voor de nieuwe openingstijd stonden er mensen in de rij voor een ontbijtje op het terras, waaronder de lokale brandweer.

Statement

In Spijkenisse had de Ierse pub Murray’s, dat een overdekt terras heeft, op Facebook opgeroepen om 06.00 een biertje te komen drinken in een badjas. Dat was eigenlijk bedoeld als ‘statement’, liet eigenaresse Melany Murray weten aan lokale omroep Rijnmond TV. “Maar om 06.00 uur stond mijn hele straat vol met 42 man. Mensen die maanden trouw aan mijn pub zijn gebleven.” Velen gingen ook aan het bier, gekleed in badjas.

Ook Limburgse gasten van De Witte Börstel in Meers dronken in de vroege ochtend al een pilsje, meldde dagblad De Limburger. En bij het Eindhovense café Monkey’s aan Stratumseind was het om 06.00 uur ’s ochtends volgens Omroep Brabant zelfs een groot feest: een groep van twaalf vrienden vierde de versoepelingen van de coronamaatregelen met drank op het terras.

“We kwamen hier al om 05.55 uur aan en om 06.00 uur zijn we meteen op het terras gaan zitten”, zei een van de twaalf Eindhovense stamgasten woensdagochtend tegen de omroep. “Wij zitten hier allemaal in pyjama en onesies en hebben onze pantoffels aan. We hebben dit zo erg gemist en we vinden dat we de horeca wel wat extra mogen steunen.”


Deel dit bericht
Bekijk meer KHN: verruiming openingstijd terrassen horeca verloopt goed
Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!