‘Schaaktafels laten zien dat terrassen ook open kunnen’

‘Wild schaken’ in parken is tegenwoordig helemaal in. Dit leidt tot grote verbazing bij horecaondernemers in Den Haag: de schaak-terrassen lijken namelijk veel op normale terrassen.


‘Wild schaken’ in parken is tegenwoordig helemaal in. Dit leidt tot grote verbazing bij horecaondernemers in Den Haag: de schaak-terrassen lijken namelijk veel op normale terrassen.

Ralf Sluijs, Haagse horeca-woordvoerder en tevens gemeenteraadslid van lokale politieke partij Hart voor Den Haag, is verbluft over de schaaktafels in parken of op pleinen. Die zijn neergezet als gewone terrastafels. “Het schaken is leuk en laat zien dat de terrassen ook open kunnen”, roept de woordvoerder.

Schaken is enorm populair geworden door de Netflixserie The Queen’s Gambit, een miniserie over een jonge vrouw die een schaakgenie is. Meer dan 62 miljoen mensen keken wereldwijd naar de serie.

Klap in gezicht

Die populariteit, dat begrijpen de Haagse horecaondernemers wel, zegt Sluijs. “Nu ontvang ik berichten van horecaondernemers die dit toch wel ervaren als een klap in het gezicht. Ik kan mij dat goed voorstellen”, aldus Sluijs. “Wij zien graag allebei. Dus open die terrassen.”

Ook Haagse horecabaas Patrick van Aller is geraakt door de schaakterrassen in de stad. “Je mag toch hopen dat dit 1 april was? Deze beelden gaan bij menig horecaondernemer door merg en been”, reageert hij op Facebook.

Twee weken geleden werd in de gemeenteraad van Den Haag nog niet gereageerd op schriftelijke vragen van raadslid Sluijs. “Door forse investeringen is het juist de horeca die een veilige en gecontroleerde omgeving gecreëerd heeft. Benut die kracht in plaats van ze als kop van jut te gebruiken.”


Deel dit bericht
Bekijk meer Horeca: maak van coronatest geen voorwaarde voor cafébezoek
Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!