Rotterdamse hotels tijdens songfestival: blij met wat we hebben

In Rotterdamse hotels is het deze week iets drukker dan normaal vanwege het Eurovisie Songfestival, ondanks dat er vanwege coronarestricties minder mensen bij mogen zijn.


De hotels moeten het vooral hebben van de landendelegaties en pers en niet zozeer van de bezoekers voor de shows.

“Veel bezoekers komen uit de omgeving van Rotterdam. En het is niet zo dat de hotels in de stad vollopen deze week, maar we merken wel dat het doordeweeks drukker is”, laat Roel Dusseldorp, voorzitter van de Stichting Rotterdamse Hotel Combinatie weten. Hij schat de huidige bezettingsgraad op 60 procent, met uitschieters naar boven en beneden.

Richting het weekend, als de songfestivalfinale is, verwacht Dusseldorp wel dat het drukker wordt. “Je ziet dan dat mensen toch een graantje mee willen pikken van het songfestival en in de stad willen zijn. We hopen dan op een bezetting van 75 procent uit te komen, wat normaal is voor een zaterdag. Maar in deze tijd waarin we leven is dat niet gek en mogen we blij zijn met wat we hebben.”

Boekingen

Dusseldorp, algemeen manager van Hotel New York, merkt wel dat zodra er een land door is naar de finale, de boekingen uit het desbetreffende land mondjesmaat stijgen. “Zo zit bijvoorbeeld de Belgische delegatie in ons hotel. Nu ze de finale hebben bereikt krijgen we meer telefoontjes vanuit België.” Vanwege de strenge gezondheidsrichtlijnen vanuit de organisatie heeft het hotelpersoneel wel minimaal contact met de gasten. “Dat is jammer, want je krijgt er op deze manier weinig van mee.”

Marco Bunk, woordvoerder van de Rotterdamse afdeling van Koninklijke Horeca Nederland (KHN), zegt minder te merken van het songfestival in de stad. “Los van een verdwaalde bezoeker zet het songfestival met de huidige beperkte mogelijkheden geen zoden aan de dijk. Het is op dit moment niet het feestje van de horeca, maar dat hadden we ook niet verwacht. We hopen dat het songfestival wel bijdraagt aan het herstel van de horeca. We bouwen nu een wedstrijdritme op voor als de wedstrijd later weer gaat beginnen.”


Deel dit bericht
Bekijk meer Bredaas café komt met ludieke actie: WK terraszitten
Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!