Rotterdam zet ‘coronacoaches’ in voor veilige terrassen

In Rotterdam worden coronacoaches ingezet voor horecagelegenheden om die zo coronaproof te kunnen maken voor gasten.


Rotterdam heeft sinds kort zogenoemde ‘coronacoaches’ die horecaondernemers helpen hun terrassen veilig en coronaproof te maken.

Zeker nu het weer beter wordt en de terrassen langer open mogen zijn, willen steeds meer horecaondernemers weten of ze wel aan de juiste veiligheidseisen voldoen. Het idee van de coaches komt vanuit de Rotterdamse afdeling van Koninklijke Horeca Nederland. Voorzitter Iris Wulffraat merkte op dat er veel onduidelijkheid was over de richtlijnen tijdens de vorige lockdown. “Omdat in Rotterdam soms spanning is tussen handhavers en ondernemers, bedachten we dit”, zegt Wulffraat in actualiteitenprogramma Hart van Nederland.

Ondernemers kunnen zelf een coach aanvragen, die lopen dan samen met hen een rondje door de zaak om te kijken of alles volgens de corona-richtlijnen is. De coronacoaches rijden per bakfiets door de stad en komen langs op afspraak.

Persoonlijke aandacht

Tot nu toe hebben tientallen Rotterdamse horecaondernemers al tips gehad van coronacoaches. Deze letten op of de terrassen wel genoeg uit elkaar staan en ze kijken naar de voorzieningen op de terrassen, zoals schermen of parasols. Daarnaast wordt er gelet op hygiëne op de terrassen, maar ook gaat het om persoonlijke aandacht voor ondernemers die met vragen zitten.

“Bij de heropening van de horeca zien we dat er nog heel wat vragen zijn over wat wel mag, en wat niet. Mensen zijn terecht voorzichtig. Wij vinden het belangrijk dat het goed uitgelegd wordt, zodat er geen rare situaties ontstaan”, zegt Jelle Tjelpa, een van de negen Rotterdamse coaches.

De gemeente is positief over het initiatief en heeft de coronacoaches zelf beschikbaar gesteld. “Boetes uitdelen wil natuurlijk niemand, dus we helpen de ondernemers graag een handje mee”, zegt een woordvoerder van de gemeente.


Deel dit bericht
Bekijk meer KHN: openen terrassen nu voor meer horecazaken interessant
Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!