Reserveringen restaurants schieten omhoog

Reserveringen van restaurants nemen een vlucht nu de versoepelingen voor binnenruimtes zijn aangekondigd. Dat zeggen diverse boekingssites volgens NU.nl.


Vanaf zaterdag 5 juni mogen restaurants weer gasten binnen ontvangen en mogen die langer blijven zitten, tot 22.00 uur. Wel blijven coronamaatregelen zoals 1,5 meter afstand van kracht en mogen er maar maximaal vijftig gasten naar binnen. Aan de bar zitten kan mogelijk weer bij een volgende ronde versoepelingen op 30 juni.

Er wordt “flink gereserveerd” ziet Paul Wiertz van boekingsplatform BookDinners, waarbij ruim tweeduizend restaurants zijn aangesloten. Zowel op de terrassen als in de restaurants reserveren mensen een plekje. “We zien sinds vrijdag dat het aantal boekingen een vlucht neemt”, aldus Wiertz tegen nieuwssite NU.nl.

Doordeweekse dagen

Volgens Wiertz wordt er nu meer gereserveerd dan vorig jaar toen de heropening van de horeca werd aangekondigd. Mensen reserveren zelfs massaal op doordeweekse dagen, ziet hij. “De hunkering naar de restaurantbeleving is nu veel groter, omdat mensen veel langer hebben moeten wachten. En mensen hebben vorig jaar gezien dat naar het restaurant gaan veilig kan.”

Ook branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) laat weten dat er deze week veel reserveringen worden geplaatst, zowel voor de terrassen als binnen. “Maar op veel plekken is nog meer dan voldoende plaats.”

Jeroen van den Brink van boekingswebsite Diningcity ziet vooral dat gasten op de terrassen reserveren. “Terrassen zitten nu vol door het mooie weer, maar naar het restaurant gaan zit bij veel mensen nog niet in het systeem. Dat moet groeien.” Vooral vanaf september en in het najaar verwacht hij topdrukte in de restaurants.


Deel dit bericht
Bekijk meer Omzet horeca verder gedaald in eerste kwartaal 2021
Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!