Proef met cafébezoek in vijf Utrechtse kroegen

vijf kroegen in Utrecht worden op de proef gesteld als test opening van de Horeca. 14 t/m 17 april laten zij gasten toe. Dit is met het doel om te zien hoe de horeca weer veilig open kan


Aan het coronaonderzoek in de horeca doen vijf Utrechtse kroegen uit de binnenstad mee. De cafés laten van woensdag 14 april tot en met zaterdag 17 april gasten toe. Onderzocht wordt hoe de kroegen weer op een veilige manier open kunnen.

TNO bekijkt hoe de bezoekers en het personeel zich houden aan de maatregelen en afspraken. Wie een biertje aan de bar wil drinken, moet een negatief coronatestbewijs overleggen. Ook moet er vooraf een tijdslot gereserveerd zijn.

Burgemeester Sharon Dijksma van de Domstad heeft zich hardgemaakt voor de proef. “Samen, uiteraard op 1,5 meter, aan de bar; het klinkt als iets uit vervlogen tijden. De inzichten die met deze proef in Utrecht worden opgedaan, zijn van belang voor de heropening van cafés in heel Nederland. Dat is een belangrijk lichtpunt voor alle horeca-ondernemers én hun gasten.”

De praktijktest wordt georganiseerd door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, de gemeente Utrecht, Koninklijke Horeca Nederland, de Horeca Alliantie en TNO. De uitkomst is geen voorwaarde voor heropening, maar is alleen ondersteunend bedoeld.


Deel dit bericht
Bekijk meer Nederlanders vieren Pasen met vakantie in eigen land
Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!