Perfect lenteweer bij opening terrassen woendag

Na lang wachten mogen in Nederland woensdag de terrassen onder voorwaarden weer open. En dan is het meteen perfect terrasweer, zo meldt Weer.nl.


Woensdag wordt de warmste dag van de week, met temperaturen die in het zuiden kunnen oplopen tot wel 20 graden. En dat terwijl de weersvoorspelling eerder een stuk minder goed was. Eerst zou het vooral fris zijn en vervolgens werden er ook buien voorspeld. Maar volgens de laatste voorspellingen wordt het woensdag aangenaam warm en blijft het droog. Perfect weer dus voor een koud tapbiertje of een bitterbal op het terras.

Naast het feit dat het droog blijft zal de zon schijnen, is er weinig tot geen wind en zijn de temperaturen zeer aangenaam. In het noorden zal het kwik stijgen tot een graad of 13, terwijl in het zuiden uitschieters kunnen voorkomen van 20 graden. Met name in Zuid-Limburg kan het warm worden.

Wisselvalligheid

De terrassen blijven alleen niet de hele week in de zon staan. Na woensdag daalt de temperatuur namelijk weer snel en worden er flinke buien verwacht. Richting het weekend wordt het weer al iets stabieler. Ondanks dat zakt de temperatuur naar een graad of 12 en waait er een frisse noordenwind.

Meerdere horecaondernemers met terrasmogelijkheden zetten de stoelen tafels, mede vanwege de wisselvalligheid van het weer, nog niet buiten deze week.


Deel dit bericht
Bekijk meer Niet alle horeca wil terrassen openen: het voelt niet goed
Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!