‘Ondanks gebrek aan perspectief, werft horeca weer personeel’

De beschikbaarheid van vacatures in de horeca is behoorlijk gestegen, ondanks het gebrek aan perspectief is de werving weer begonnen.


Ook al weet de horeca nog steeds niet wanneer ze hun zaken mogen openen, ze zijn wel alvast begonnen met het werven van personeel.

Het aantal vacatures in de horeca is namelijk behoorlijk gestegen in maart vergelijking met de maand ervoor, meldt vacaturesite Indeed. Restaurants en cafés zijn vooral op zoek naar medewerkers in de bediening, koks en keukenpersoneel.

Ook in de bouwsector is ruim vraag naar personeel. Sinds november is sprake van een flinke groei van het aantal geplaatste vacatures. Op dit moment ligt het vacatureniveau ruim 20 procent boven het niveau van voor de corona-uitbraak. De reden is volgens Indeed dat er grote vraag is naar huizen op de huidige krappe woningmarkt.

Herstel arbeidsmarkt

Ook het aantal vacatures voor de functie van verpleegkundige en in de individuele gezondheidszorg ligt nog steeds hoog. Maar het aantal vacatures in de gehele verpleegkundesector daalt licht voor de tweede maand op rij. Er is nog wel een tekort aan verpleegpersoneel, merkt de vacaturesite. “Een aantal gezondheidszorginstellingen liet afgelopen week weten de reguliere en planbare zorg af te schalen, zodat er meer capaciteit naar coronazorg kan.”

Over het algemeen blijft de arbeidsmarkt in Nederland zich langzaam herstellen. Het aantal vacatures ligt op krap 8 procent onder het niveau van voor de coronacrisis, terwijl dat een maand geleden nog 13 procent was, volgt uit cijfers van Indeed. Of de trend van een aantrekkende arbeidsmarkt blijft doorzetten, hangt af van mogelijke versoepelingen en de ontwikkelingen in de vaccinatiecampagne, is de verwachting van Indeed-strateeg Arjan Vissers.

Indeed is naar eigen zeggen de grootste vacaturesite van Nederland en de rest van de wereld. Het bedrijf helpt werkzoekenden in meer dan zestig landen bij het vinden van werk en heeft miljoenen vacatures.


Deel dit bericht
Bekijk meer Kabinet bekijkt per week of terrassen open kunnen
Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!