Nederlanders vieren Pasen met vakantie in eigen land

Een weekendje weg in eigen land is komend Paasweekend erg populair. Nederlanders hebben veel hotels en vakantiehuisjes geboekt en vooral plekken aan de Nederlandse kust zijn in trek voor aankomend weekend.


De Nederlandse zoekdata van Booking.com laat zien dat met name kustbestemmingen zoals Noordwijk aan Zee, Zandvoort en ook Texel een stuk populairder zijn deze Pasen ten opzichte van vorig jaar. Maar ook steden zijn in trek bij Nederlanders. Zo is Amsterdam de meest gezochte bestemming tijdens het Paasweekend, gevolgd door Maastricht.

Ook op boekingswebsite Zoover surft afgelopen week ruim 62 procent naar Nederlandse bestemmingen, laat een woordvoerster weten. “De afgelopen week zien we een toename van het aantal zoekopdrachten voor het Paasweekend, zo’n 15 procent ten opzichte van vorige week. Ook zoeken er opvallend veel mensen naar 1 mei.”

Kustlocaties

Voor aankomend weekend wordt er met name naar campings (42 procent) en vakantieparken (32 procent) gezocht, en vooral naar bestemmingen in Limburg en Gelderland. Zo kregen de vakantieparken van Roompot een jaar geleden al de eerste Paasboekingen voor dit jaar binnen, zegt een woordvoerder. “Sinds de voorjaarsvakantie is men vooral sterk gaan boeken voor Pasen. Nu volgen ook alweer de eerste boekingen voor Pasen volgend jaar.”

Van de bijna 120 in Nederland gevestigde parken van Roompot met in totaal 17 duizend vakantiewoningen, is nu ruim 80 procent aankomend Paasweekend geboekt. Ook hier zijn de locaties aan de kust verreweg het populairst, maar ook huisjes in bosgebieden zoals de Veluwe zijn erg in trek. Daarna boeken Nederlanders vooral in Limburg en Brabant.

“Normaal gesproken trekken de vakantiehuisjes op de parken van Roompot tijdens Pasen veel Duitse en Belgische toeristen aan, omdat die landen langer vakantie hebben”, zegt de woordvoerder. “Maar vanwege de coronamaatregelen zijn het nu vooral de Nederlandse toeristen die boeken.”

Paasarrangementen

De meest gereserveerde accommodaties op Booking.com voor aankomend weekend zijn allereerst hotels en daarna bed & breakfasts, appartementen en vakantiehuisjes. Sommige hotels bieden dit weekend ook speciale Paasarrangementen met diner aan, zoals vijfsterrenhotel Des Indes in Den Haag. Die plekken verwacht het hotel spoedig volgeboekt te hebben.

Het zijn ook hier vooral Nederlanders die boeken bij Hotel Des Indes, laat de hotelmanager weten. “Het kleine plukje verdwaalde buitenlandse of zakelijke gasten is minimaal.” Verder zit het Haagse hotel komend weekend niet voller dan normaal. “Sinds het weekend van valentijn is het iets toegenomen en zijn we elke zaterdag tussen de 30 en 50 procent bezet. Toen raakten mensen getriggerd er weer op uit te gaan, misschien dat Pasen dat ook weer veroorzaakt.”


Deel dit bericht
Bekijk meer Strandclubs: komende drie jaar moeten beter gaan dan ooit
Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!