Nederlanders ook na versoepelingen liefst vakantie in eigen land

Ook met de versoepelingen blijkt het dat de meeste Nederlanders toch vakantie in eigen land vieren en niet naar het buitenland vertrekken.


Ook als vakanties naar het buitenland weer mogelijk zijn na de versoepelingen, gaat de voorkeur van de meeste Nederlanders uit naar een ‘veilige’ vakantie in eigen land.

Mensen gaan komende zomer liever op vakantie in steden en streken in Nederland, blijkt uit onderzoek van Hendrik Beerda Brand Consultancy onder 12 duizend Nederlanders. Degenen die wel naar het buitenland gaan, gaan dan liever met de auto dan met het vliegtuig.

Populaire plekken om op vakantie te gaan in Nederland zijn onder andere de Veluwe, Limburg, Gelderland en Zeeland. In het buitenland zijn dat plekken nét over de grens, zoals de Ardennen of Duitsland.

‘Veilige havens’

“Het coronajaar heeft ons overduidelijk voorzichtiger gemaakt”, zegt merkadviseur Hendrik Beerda over de voorzichtigheid in buitenlandse boekingen. “Nederlanders spelen deze zomer liever op safe als het gaat om de vakantiebestemming. Zelfs de vakantiegangers over de grens komen niet veel verder dan de ‘veilige havens’.” Beerda gelooft dat Nederlanders eerst vertrouwen moeten kweken, voordat ze weer massaal met het vliegtuig naar verre landen gaan.

De Veluwe is daarom op dit moment een populaire vakantiestreek, vooral bij de oudere doelgroep. Al vinden senioren de horecagelegenheden in het gebied maar mager, de wandel- en fietsmogelijkheden en de mooie natuur zorgen ervoor dat dit een van de favoriete locaties van Nederland is.

Jongeren tussen de 18 en de 30 jaar kijken voor aankomende vakantie- en zomerdagen meer uit naar een stedentrip, na alle lockdowns en beperkingen vanwege coronamaatregelen. Amsterdam krijgt de voorkeur, maar ook Maastricht, Scheveningen, Den Haag en Rotterdam zijn populair. Utrecht valt buiten de boot als vakantiebestemming. “Utrecht wordt eerder gezien als dagbestemming voor winkelen en horecabezoek”, aldus Beerda.


Deel dit bericht
Bekijk meer Schone luchtreiniging systemen een oplossing voor de horeca?
Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!