Meerderheid Nederlanders: gooi horeca open voor gevaccineerden

Meer dan 2/3 van de Nederlandse bevolking vindt dat de Horeca open kan voor mensen die al gevaccineerd zijn.


Ruim twee derde van alle Nederlanders vindt dat horeca, pretparken en sauna’s per direct hun deuren moeten kunnen openen voor mensen die zijn gevaccineerd.

Dat blijkt uit een panel van Hart van Nederland onder bijna 3000 mensen. Ook vindt een meerderheid van de ondervraagden dat de horeca open kan voor mensen die een negatieve test kunnen laten zien aan de deur.

Nu het testen steeds makkelijker en laagdrempeliger wordt, zien veel ondernemers de sneltests als een middel om weer veilig open te kunnen gaan.

Binnen een kwartier

De sneltesten zijn sinds deze maand namelijk te koop bij de apotheek of drogisterij en laten binnen een kwartier zien of iemand besmet is met het coronavirus of niet. Toch zegt iets meer dan de helft van de panelleden van Hart van Nederland geen sneltest te zullen gebruiken om naar een restaurant te gaan, al moedigt 64 procent wél aan dat de horeca weer open kan voor geteste en gevaccineerde mensen.

Bijna 60 procent van de ondervraagden wil als eerste weer naar een restaurant of café, als dat weer mag. Pretparken, sauna’s of zonnestudio’s worden toch een stuk minder gemist, blijkt uit het onderzoek.


Deel dit bericht
Bekijk meer Horecaondernemers boos over belastingaanslag voor gebruik pand
Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!