KHN: verruiming openingstijd terrassen horeca verloopt goed

De verruimde openingstijd voor de terrassen van horecazaken verloopt tot dusver goed, al werkt het weer niet mee. Dat zegt Koninklijke Horeca Nederland (KHN).


Volgens de brancheorganisatie is met die verruiming een vervolgstap richting de heropening van de horeca gezet. Nu is het volgens KHN tijd voor het kabinet om door te pakken en de horeca per 2 juni volledig te heropenen.

Vanaf woensdag mogen horecazaken buiten eten en drinken serveren tussen 06.00 uur en 20.00 uur. In alle gevallen blijven wel de coronaregels van kracht, zoals afstand houden. Volgens KHN is een aantal horecaondernemers om 06.00 uur open gegaan met een ludieke actie.

Heel ontbijt

Bij de Amsterdamse bar Bukowski zaten ondanks het slechte weer woensdag vroeg al mensen, onder andere afkomstig van het nabijgelegen ziekenhuis. Grote drukte was er niet, zegt mede-eigenaar Marek Dirkse. “Het ging heel geleidelijk. Er waren zeker vanaf 08.00 uur ’s ochtends mensen. Voor koffie, maar ook voor een heel ontbijt”, zegt hij. De verruimde openingstijden voor terrassen bieden volgens hem zeker uitkomst, maar de mogelijkheid om ook binnen gasten te ontvangen zou pas echt helpen. “Met die verruimingen overleven we het wel, maar we zijn een kroeg en dan wil je ook binnen kunnen zitten. We hebben een klein terras. Als het nu met het weer een beetje tegenzit, draai je meteen een slechte dag.”

Op het aanzienlijke terras van eetcafé Maxwell, iets verderop, was het volgens een serveerster leeg toen ze de zaak om 09.00 uur opende. “Het ligt allemaal aan het weer. Er was een hagelbui, dus dan zou ik zelf ook niet komen. Voor vanavond zijn er wel wat reserveringen en als het zonnetje doorbreekt kan het zo weer vol zitten.”


Deel dit bericht
Bekijk meer Rotterdamse hotels tijdens songfestival: blij met wat we hebben
Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!