KHN: uitstel opening terrassen klap in gezicht horecaondernemers

Er is opnieuw vertraging dankzij het kabinet, dat besloten heeft om de opening van terrassen nog een week uit te stellen. Uitermate teleurstellend zegt het KHN


Dat het kabinet heeft besloten het openen van de terrassen een week uit te stellen is “uitermate teleurstellend en opnieuw een keiharde klap in het gezicht van horecaondernemers”, aldus Koninklijke Horeca Nederland (KHN) in een reactie.

De organisatie vindt het onbegrijpelijk dat “door een falend overheidsbeleid en (opnieuw) een vertraging in het rijksvaccinatieprogramma er na dertien maanden nog steeds nauwelijks stappen worden gezet om de economie weer op gang te brengen”.

KHN zegt al maanden aan te geven dat er in deze coronatijd meer mogelijk is, dat de terrassen veilig open kunnen. De organisatie zegt dat recent onderzoek dit aantoont. En dat er ook mogelijkheden zijn om met de KHN-horecaroutekaart de horeca veilig en verantwoord stapsgewijs te openen.

Financiële compensatie

Als er per 28 april versoepelingen worden doorgevoerd, dan wil KHN niet met alleen terrassen worden “afgescheept”, aldus de organisatie. “De horeca moet dan haar deuren kunnen openen volgens fase 1 van de KHN-horecaroutekaart, dus ook binnen. In de plannen die klaarliggen, heeft KHN gekeken naar wat veilig kan én zo min mogelijk schade toebrengt aan de economie.”

Verder stelt KHN dat financiële compensatie keihard noodzakelijk blijft totdat de horeca volledig open is. “Zodat horecaondernemers hun vaste lasten kunnen betalen en werknemers zo veel mogelijk kunnen doorbetalen en in dienst kunnen houden.” De brancheorganisatie noemt dat noodzakelijk om te voorkomen dat er veel ontslagen vallen en dat horecazaken op korte termijn omvallen.


Deel dit bericht
Bekijk meer Steeds meer aanvragen voor digitale bestelsystemen in horeca
Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!