KHN blij met aankondiging gelijkstelling cafés en restaurants

De uitspraak van demissionair minister Grapperhaus dat cafés, net als restaurants, ook open moeten in de zogenoemde stap 3 van het openingsplan, kan op bijval rekenen van Koninklijke Horeca Nederland (KHN).


KHN heeft deze week volop overleg met het kabinet over de mogelijke versoepelingen. De branchevereniging pleit er al weken voor dat er geen onderscheid moet worden gemaakt tussen ‘horeca voor uit eten’ en ‘overige horeca’. De brancheorganisatie vindt dat “alle horeca uiterlijk bij stap 3 ook ‘binnen’ open kunnen”.

Grapperhaus vindt nu ook dat “het onderscheid soms moeilijk is vast te stellen” en wil daarom dat restaurants en cafés gelijk worden behandeld. Dat betekent dat wanneer stap 3 ingaat, naast restaurants ook cafés zonder terras open mogen. Het kabinet besluit hier vrijdag over. Dan bepaalt het ook of die derde stap wordt vervroegd met een paar dagen. De versoepelingen gaan dan het eerste weekeinde van juni in.


Deel dit bericht
Bekijk meer Internationale hotspots waar vuur en rook centraal staan
Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!