Kamer: maak snel meer testen mogelijk bij horeca en evenementen

De partijen willen dat het kabinet snel meer pilots gaat doen met het testen bij verschillende evenementen en in diverse sectoren.


Het (snel-)testen gebeurt nog te beperkt en moet veel breder worden toegepast, zoals in de horeca, bioscopen en bij theaters. Dat vinden coalitiepartijen VVD en D66.

De partijen willen dat het kabinet snel meer pilots gaat doen met het testen bij evenementen en in sectoren. Tijdelijk fractievoorzitter Sophie Hermans van de liberalen zegt in het coronadebat woensdag dat het nog “niet echt opschiet”. D66-Kamerlid Vera Bergkamp vindt dat er “een stap verder moet worden gezet”.

PVV-leider Geert wilders pleit ervoor dat sowieso meer getest wordt zodat verschillende sectoren sneller meer mogelijkheden krijgen zolang veel mensen nog niet zijn gevaccineerd. Hij wil ook dat de terrassen snel opengaan. Horecaondernemers krijgen “keer op keer een tik op de neus. De kans op besmetting buiten op een terras is verwaarloosbaar klein”, aldus Wilders.

Overvolle parken

VVD en CDA vinden de opening van terrassen nu niet aan de orde, omdat de risico’s te groot zijn. Ze wijzen vooral op de stromen mensen erheen of het langs elkaar heen lopen. Fractievoorzitter Hermans vindt wel dat het kabinet met de horeca moet praten over wat er concreet mogelijk is en de risico’s zo klein blijven.

CDA’er Joba van den Berg voorziet met Pasen begin april overvolle parken door mensen die erop uittrekken en nog nergens terechtkunnen omdat alles nog dicht is. Ze vindt dat het kabinet pro-actief in overleg moet met de gemeenten om te kijken hoe deze drukte het beste kan worden gereguleerd.


Deel dit bericht
Bekijk meer Test over coronagedrag cafébezoekers Utrecht gaat niet door
Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!