Kabinet bekijkt per week of terrassen open kunnen

Minister Ferd Grapperhaus laat weten dat het kabinet per week de cijfers bekijkt om te beslissen wanneer de terrassen weer open kunnen.


Het kabinet zegt per week te bekijken of de terrassen open kunnen. “We houden bij wijze van elke dag een vinger aan de pols”, zegt minister Ferd Grapperhaus (Veiligheid) maandag na afloop van het Veiligheidsberaad, het overleg van de voorzitters van de 25 veiligheidsregio’s.

Dinsdag bespreekt het kabinet welke coronamaatregelen worden verlengd of niet. Die worden ’s avonds in een persconferentie bekendgemaakt. Het lijkt erop dat per 21 april de terrassen niet opengaan. “Ik zou het liefst willen dat dit aan de orde is, maar ik ben hier somber over. Er ligt een heel helder advies van het OMT”, aldus Grapperhaus.

Dat kan nu nog niet, zegt de minister, omdat dit te veel mensen op de been brengt. “Wij moeten alles afwegen en de druk op de ziekenhuizen is echt enorm. Wij zitten heel dicht bij die piek. Als die piek hoger gaat worden, dan gaan er ongelukken gebeuren. Het OMT zegt dat we nog even moeten volhouden. Heel even is in elk geval korter dan een maand”, laat de minister weten.

Het uitstellen van versoepelingen is volgens hem een ontzettend moeilijk probleem omdat bij een groot aantal Nederlanders een soort moeheid heerst. “De teleurstelling begrijpen we. Vorige week zagen we een lichtpunt en een paar dagen later was dit lichtpunt toch een beetje minder zichtbaar.”


Deel dit bericht
Bekijk meer Meerdere ziekenhuizen steunen oproep heropenen terrassen
Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!