Fietsenstalling moet plaatsmaken voor terras

De gemeente Delft wil fietsparkeervakken maken tegenover horecazaken in de binnenstad van Delft. De horecaondernemers willen op die plek juist (tijdelijke) terrasuitbreiding als de horeca weer open mag en zijn daarom een petitie gestart.


De eigenaren van de drie Delftse horecazaken op de Burgwal hebben meer dan 800 handtekeningen opgehaald. “Als we het extra terras niet mogen openen, weten we niet hoe we de huur gaan betalen of het personeel betalen”, zegt de eigenaar van Cortado Café tegen Omroep West.

Financiële strop

De gemeente heeft laten weten dat de middenberm in die straat definitief een parkeervak wordt voor 60 fietsplaatsen. Delft wil horecaondernemers wel steunen met tijdelijke terrasuitbreiding, behalve als dit ten koste gaat van bestaande of geplande fietsparkeerplekken in de stad. Als de aangevraagde extra terrasruimte op de plek van een grote fietsparkeervoorziening is, zal het waarschijnlijk worden afgewezen, meldt de gemeente in een brief aan horecaondernemers.

“Als we alleen ons gevelterras hebben en geen extra terrasruimte op de middenberm, weet ik niet of we nog kunnen blijven bestaan. Ik denk het niet. Dus dan gaat de stekker eruit”, zeggen de eigenaren van Brasserie Vaderloos. “Dan is er wel plaats voor fietsenrekken. Het is een financiële strop.”


Deel dit bericht
Bekijk meer Kamer: maak snel meer testen mogelijk bij horeca en evenementen
Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!