Horecaondernemers vooral sceptisch over heropenen terras

Het kabinet kwam woensdag met de versoepelingen voor de horecaterrassen, mits de coronabesmettingen niet toenemen. "Mits… dan zakt de moed je weer in de schoenen", zegt Martin Hüning, bestuurslid van de Gelderse afdeling van Koninklijke Horeca Nederland (KHN)


Het nieuws dat de terrassen vanaf 21 april mogelijk weer naar buiten kunnen, wordt niet direct door iedereen gevierd. Horecaondernemers zijn vooral nog sceptisch.

Het kabinet kwam woensdag met de versoepelingen voor de horecaterrassen, mits de coronabesmettingen niet toenemen. “Mits… dan zakt de moed je weer in de schoenen”, zegt Martin Hüning, bestuurslid van de Gelderse afdeling van Koninklijke Horeca Nederland (KHN), tegen Omroep Gelderland. “Ik hoop niet dat ons een worst wordt voorgehouden.”

Een horecaondernemer in het Gelderse Lieren vindt het maar een “halve maatregel” van het kabinet, die voor een tweedeling in de horeca zal zorgen. “Als je buiten opendoet, doe dan binnen ook open. Als je geen terras hebt, heb je dikke pech”, zegt hij.

‘Lamgeslagen’

Johan de Vos, vice-voorzitter van KHN in Breda en woordvoerder van eerdere acties om terrassen te openen, wil niet direct pessimistisch zijn. Toch wil hij het “eerst zien en dan geloven”, zegt hij tegen Omroep Brabant. Ook de Brabantse horecabaas Bjorn van de Brug uit Helmond is “heel sceptisch”, laat hij de lokale omroep weten. “We zijn al vaker lamgeslagen.”

Gaybar Kalff aan de Utrechtse Oudegracht betwijfelt of de terrassen überhaupt weer opengaan. “Ik heb er niet zoveel vertrouwen in en gok dat het nog wel wat langer gaat duren”, zegt de eigenaar tegen RTV Utrecht.

KHN-vice-voorzitter De Vos uit Breda zegt dat ondernemers de komende twee weken nog veel moeten doen voor ze kunnen heropenen. “We worden wel echt overvallen met dit nieuws. We moeten nu echt aan de bak, niet alleen wij maar ook alle leveranciers.” De Vos en andere ondernemers zijn naast de scepsis toch ook blij dat er wordt gesproken over versoepelingen. “Hopelijk kunnen we op 21 april weer beginnen met een stukje toekomst.”


Deel dit bericht
Bekijk meer Ruim een half miljoen belangstellenden voor caféproef
Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!