‘Horecaondernemers dupe van latere uitbetaling coronasteun TVL’

Voor veel ondernemers is uitstel van de betaling van de tegemoetkoming vaste lasten, TVL, een forse tegenvaller.


Voor veel ondernemers is uitstel van de betaling van de tegemoetkoming vaste lasten, TVL, een forse tegenvaller. Ook horecaondernemers kunnen moeite krijgen als de horeca en de samenleving weer open gaat.

Dinsdag verscheen het bericht dat de TVL een maand later wordt uitbetaald. Het zijn weer met name de horecasector en horecagroothandel, de evenementen- en de cultuursector die hierdoor de hardste klappen krijgen, zegt Hans Biesheuvel, voorzitter van ondernemersvereniging Ondernemend Nederland (ONL) tegen BNR Nieuwsradio.

Reserves

Ondernemers hadden al weinig reserves en moeten ook nog eens vakantiegeld uitbetalen aan hun werknemers. Er blijft op die manier amper geld over om de zaak straks weer open te gooien, vinden de ondernemersvereniging en Koninklijke Horeca Nederland (KHN). De latere uitbetaling van de coronasteun breekt veel ondernemers op, zeggen de organisaties.

“Veel ondernemers zitten nu met de laatste loodjes, aangezien zij deze week bijna open kunnen”, aldus ONL-voorzitter Biesheuvel. “Na uiting van zorgen over het uitbetalen van het vakantiegeld in mei, kregen we van het ministerie te horen dat dit vanwege het uitkeren van de TVL zou moeten lukken. Daar rekenden ondernemers op.”


Deel dit bericht
Bekijk meer Stamgasten woensdagochtend in pyjama aan het bier op terras
Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!