Horeca vreest verlies te maken tot augustus

Het stappenplan om de horeca te openen van het kabinet baart zorgen. De KHN vreest dat er verliest gemaakt zal worden tot in Augustus


Met het stappenplan van het kabinet vreest Koninklijke Horeca Nederland (KHN) dat ondernemers tot in augustus verlies zullen maken.

Het kabinet wil de coronamaatregelen voor de horeca en andere sectoren stap voor stap afbouwen. Volgens dat plan kunnen rond eind mei de restaurants weer serveren. De cafés kunnen op zijn vroegst in juni open. Veel horecazaken zullen daarom tot diep in de zomer verlies draaien, zegt KHN-directeur Dirk Beljaarts woensdag tegen nieuwsradio BNR.

“We voelden ons gesteund door de burgemeesters en de twee ziekenhuisdirecteuren die aandrongen op het openen van de terrassen”, vertelt Beljaarts. “Het is heel wrang dat het zo lang wordt uitgesmeerd met alle kennis die we al hebben.”

Data

De brancheorganisatie laat BNR weten dat ze “de druk op de ketel houden” nu het kabinet per week gaat kijken wat er mogelijk is. “We zullen alles op alles zetten om de data naar voren te krijgen. Het gaat wel heel langzaam in de stapjes die worden genomen.”

Beljaarts haalt nog aan dat de beloftes van het kabinet naar de horecasector niet conform zijn geweest. “De belofte was namelijk dat de ruimte eerlijk verdeeld zou worden onder de branches. Nu lijkt het alsof het kabinet de horeca tevreden wil stellen met de terrassen openen”, aldus Beljaarts. Maar een heel groot deel van de horecaondernemers heeft geen terras, licht hij toe. “Dan nog is dat met zoveel restricties omgeven dat het voor veel ondernemers geen zin heeft om de deuren te openen.”


Deel dit bericht
Bekijk meer Horeca Utrecht tevreden over 'ouderwets lol maken' in kroeg
Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!