Horeca overlegt donderdag met ministers over versoepelingen

Donderdag gaat de horeca in overleg over mogelijke versoeplingen met de ministers, ze vinden dat al veel mogelijk is in verband met veilig heropenen.


Volgens de horeca is er meer mogelijk dan alleen het openen van de terrassen dat op 21 april mogelijk staat te gebeuren. Koninklijke Horeca Nederland (KHN) praat later op donderdag met ministers over eventuele versoepelingen.

Volgens KHN is het mogelijk meer ruimte te geven voor ondernemen, zonder dat dit ten koste gaat van de bestrijding van het coronavirus. Daarbij zou het kabinet ook duidelijkheid moeten scheppen. Burgemeesters van de grote steden pleitten onlangs al voor het openen van de terrassen, omdat de situatie in bijvoorbeeld stadsparken niet meer te handhaven is.

Gelijke omstandigheden

KHN blijft inzetten op snelle heropening van terrassen en andere horeca onder gelijke en werkbare omstandigheden. Daar waar er beperkingen zijn moeten ondernemers volgens de brancheorganisatie voor 100 procent worden gecompenseerd. KHN pleit ook voor het voortzetten van die steun ook na 30 juni als de meeste van de huidige maatregelen aflopen.

Vertegenwoordigers van de brancheorganisatie en de demissionaire ministers Bas van ’t Wout van Economische Zaken en Ferd Grapperhaus van Veiligheid en Justitie gaan donderdagmiddag om de tafel zitten.


Deel dit bericht
Bekijk meer Horeca blij met beweging kabinet
Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!