Horeca: ook binnenruimtes moeten spoedig open

Nu de terrassen open zijn zal er ook meer open moeten gaan op korte termijn. De horeca kan niet alleen draaien op de geopende terrassen.


De horeca kan niet alleen draaien op terrassen. Daarom moeten de binnenruimtes ook zo snel mogelijk open, zegt Robèr Willemsen, voorzitter van brancheorganisatie Koninklijke Horeca Nederland, in het radioprogramma 1 op 1.

Een groot deel van de horeca heeft namelijk geen terrassen, zegt Willemsen, en kan daarom niet profiteren van de versoepelingen. Ook de beperkte openingstijden zijn een probleem voor sommige zaken. “Stel je voor dat je een ontbijtzaak of restaurant hebt, dan heb je niets aan open terrassen van twaalf tot zes”, aldus Willemsen.

De voorman pleit ervoor dat gasten vanaf 11 mei ook binnen kunnen zitten in cafés en restaurants. Gewoon op anderhalve meter afstand. “Afgelopen zomer heeft de horeca laten zien dat het – met voldoende ventilatie en afstand – echt veilig kan in binnenruimtes.”

Mensenmassa

De voorzitter zegt dat de horeca zo een onderdeel van de oplossing kan zijn tegen de verspreiding van het coronavirus. Met Koningsdag had de horeca bijvoorbeeld kunnen helpen met de mensenmassa’s beperken, zegt hij.

Willemsen is zelf ook horecaondernemer en opende woensdag wel zijn terras, al was dat “niet rendabel”, laat hij weten. “Ik ga vandaag open voor de glimlach van mijn gasten en niet voor mijn eigen portemonnee.”


Deel dit bericht
Bekijk meer Drukke eerste terrasdag verliep zonder problemen
Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!